Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Valaki segitsen nekem mi a...

Valaki segitsen nekem mi a hiba mert nem értem?!

Figyelt kérdés

1. Készidsen olyan php programot, melyben egy adatot kér be, és megnézi, hogy szerepel–e egy adott tömbben. A keresés akkor is működjön, ha a tömb elemszámát változtatjuk! A tömböt manuálisan töltse fel! Az eredmény kiírása egy mehet gomb megnyomása után történjen, az oldal önmagába töltődjön be!

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" " [link]

<html>

<head>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">

<title>Zöldségek</title>

</head>

<body>

<?php

$zoldsegek=array('répa','retek','mogyoró','karfiol','káposzta');

$elso=true;

$hibas=false;

$talal=false;

if(isset($_POST['mehet'])){

$elso=false;

$zoldseg=trim($_POST['zoldseg']);

$hibas=empty($zoldseg);

if(!$hibas){

$i=0;

$talal=false;

while($i<count($zoldsegek) && !$talal){

if($zoldseg==$zoldsegek[$i]) $talal=true;

$i++;}

if($talal) print("Megvan!"); else print("Nincs meg!");}

}

else

{

$zoldseg="";

$elso=true;

}

if($elso || $hibas) {

?>

<form method="post" action="">

<input type="text" name="zoldseg" />

<input type="submit" name="kuld" value="Mehet" />

</form>

<?php } ?>

</body>

</html>

2014. nov. 5. 12:24
 1/5 anonim ***** válasza:
A mehet gomb neve nem mehet, hanem kuld...
2014. nov. 5. 12:31
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen tényleg az volt a hiba =)
2014. nov. 5. 12:34
 3/5 A kérdező kommentje:

2. Töltse fel a szamok nevű tömböt tetszőleges számokkal (manuálisan, nem ciklusban, 6 db), majd írassa ki azokat a számokat, amik 2-vel, vagy 3-al oszthatóak, egymás mellé.

pl.: szamok tömb elemei: 3,5,10,341,6,25

eredmény: 3 10 6

3. Ciklussal töltsön fel a vszamok tömböt, a tömb elemszáma egy véletlen szám legyen (rand fv.), 1 és 30 között. Ugyancsak véletlen számokkal töltse fel a tömböt, de a véletlen szám generáló függvény segítségével, a számok 2 és 567 között legyenek (rand(min, max)). Írassa ki a teljes tömböt, majd a tömb minden 4.elemét.

pl. darabszám: 9

vszamok: 3, 45, 324, 423, 23, 12, 500, 412, 89

eredmény: 3 45 324 423 23 12 500 412 89

423 412

4. Módosítsa az előző feladatot úgy, hogy az eredményben szereplő számok között a & karakter legyen

pl: 3&45&324&423&23

423&412

5. Készítsen php programot, melyben egy tömbben tárolja a hónapok neveit, majd egy sorszámozott listában jelenítse meg a tömb elemeit! Használjon ciklust a megvalósításhoz!

6. Készítsen bevásárló lista generáló programot! Egy tömbben tárolja a lista elemeit, egy másikban a hozzájuk tartozó egységárat. A lista elemeinek megjelenítését ciklus segítségével oldja meg. A küldés gombra kattintva ugyanezen oldalon jelenjenek meg azok az elemek, amikből legalább egyet kell venni, és jelenítse meg az összes árat is! Ha kész van, módosítsa a feladatot úgy, hogy táblázatot használ a megjelenítéshez!

Ezt megtudnád nekem csinálni úgy 2ig mert ezen múlik egy vizsga jegyem és nem lenne sikeres elrontani?

2014. nov. 5. 12:38
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem árat is jelölj meg.
2014. nov. 5. 13:20
 5/5 anonim ***** válasza:
Engem is érdekelne az irányár - mennyit ér neked, hogy ne bukj meg? :)
2014. nov. 5. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!