HTML speciális karakterek? Ezt szeretném elérni (lent)?
Figyelt kérdés
Weboldal forráskódjában keresek ékekezetes szavakat php segítségével. Az oldal forráskódja a böngészőben speciális karakterek kódjával van tele. Pl. ő betű: "Ő"
Amit én szeretnék az az lenne hogy vagy a forráskódot alakítsa át ékezetesre pl. védŐ helyett védő-re, vagy fordítva. Látható hogy nem minden ékezet speciális karakter, csak a space, és a duplaékezetesek.
htmlentities(), htmlspecialchars(), és még ezeknek a decode formája se azt csinálja ami én szeretnék.
Ékezet nélküli szavakat megtalál rendesen, csak ez a hülye ékezetes kódolás az agyamra megy és nem találok leírást róla. Azért kérdezem már itt.
2014. nov. 2. 15:05
1/6 anonim válasza:
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a textarea-nak hogy nem mutatja a karakterkódolást amire gondolok, de itt látni: kep.psharing.com/816863.t.jpg
2014. nov. 2. 15:08
3/6 A kérdező kommentje:
Jó ezt néztem de nem csinálja meg, nem egyezik a keresett mondat és a forráskódban találhatóval pedig egy és ugyanaz ugyanaz.
2014. nov. 2. 15:11
4/6 anonim válasza:
echo html_entity_decode("Ő");
eredménye:
Ő (HTML forrás szintjén is)
5/6 A kérdező kommentje:
nem konvertálja át... az lenne a logika hogy a forráskódot átkonvertálom az általad említett encode-al, és azt egyezetetni az általam megadott szóval, de nem csinálja... ha eleve ő helyett a html megfelelőjét írom akkor működik. de az úgy nem jó
2014. nov. 2. 15:25
6/6 anonim válasza:
Másold be pastebin.com-ra vagy valahova a forráskód azon részét, ahol az átalakításokat és az összehasonlítást végzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!