Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért használják szinte...

Miért használják szinte mindenhol az sql-t, ha az érthetetlen és nehéz?

Figyelt kérdés
Ez egy egyszerű kérdés akar lenni, de nem tudom, hogy mi a jó az sql használatában, amikor az bonyolult, súrolja az érthetetlenség fogalmát (pedig elvileg hülye nem vagyok), pláne ha programozási nyelvekkel van.
2014. okt. 31. 17:56
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
NEKED érthetetlen, NEKED bonyolult.
2014. okt. 31. 18:03
 2/8 anonim ***** válasza:
76%

Azért mert gyors, elképesztően jól skálázható, beállítható, programilag rendkívül jól kezelhető (nagyon egyszerű legtöbb esetre kódból generálni komplex lekérdezéseket) - ezenkívül elterjedt, rendkívül sok helyen (kvázi bármilyen webszerverhez alapszolgáltatás)

Ha meg képtelen vagy megérteni, az nem a nyelv hibája :) Használhatatlannak meg végképp nem nevezném - de ha ilyeneket mondasz, akkor gyakorlatilag hülye vagy, de legalábbis a fejlesztés nem a te világod...

2014. okt. 31. 18:10
 3/8 A kérdező kommentje:

Azért hülye nem vagyok.:D

Abból indulok ki, hogy (ahogy első írta),nekem érthetetlen és emiatt nehéz. (Vagy:Nehéz és emiatt érthetetlen?)

"mi a jó az sql használatában": nem tudom elképzelni, másnak hogy megy az, ami nekem nem megy.

És nem is neveztem használhatatlannak.

Vagy ha igen,akkor az magamra leszűkítve értendő. Éppen ezért csodálkozok,hogy más hogy tudja használni.

De a kérdésbe próbáltam nem nagyon belevinni azt,hogy nekem nem megy.

Vagy valóban nem tudom megérteni vagy nem magyarázták el jól vagy nem gyakoroltam eleget.

2014. okt. 31. 18:19
 4/8 anonim ***** válasza:
Az sql query ikkel lehetsz gondban. Azokat gyakorolni kell. Maga az sql koncepciója roppant egyszerű, táblázatot kell elképzelni. Én már elég sok adatbázis rendszert láttam, kijelölés szempontjából szerintem a linq a legtisztább legszebb módszer. Php hez is van library hozzá. A programozásra különösen igaz, gyakorlat teszi a mestert.
2014. okt. 31. 18:31
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet értelmesebb válaszokat is kapnál, ha leírnád, mit tartasz érthetetlennek az sql-ben.
2014. okt. 31. 19:15
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Az SQL nem bonyolult egyáltalán, csak meg kell érteni.

A relációs algebrára épít, amit valószínűleg nem nagyon tanultál még.

Tessék itt egy jó könyv: [link]

Ha ezt elolvasod, értelmezed és gyakorlod, akkor meg fogod érteni.

2014. nov. 1. 00:00
 7/8 anonim ***** válasza:
egyébként a kérdezőhöz hasonló hozzáállású fejlesztők miatt nyomulnak leginkább a NoSQL adatbázisok. Nem akarsz SQL-ezni? OK, nesze, tárolj le mindent - mondjuk - JSON-ben. Na jó, van még pár előnye a NoSQL-nek, de szerintem komoly motiváció volt az, hogy egy rakás fejlesztő nem akart/tudott SQL-t írni. :)
2014. nov. 1. 11:06
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. :)

Mivel van bajom? A bonyolultabb dolgokkal.

És már annyiszor nem ment 1-1 feladat, hogy a kedvem is rossz már lassan egyből, ha sql-ről van szó.

2014. nov. 2. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!