C#-ban hogy kapom meg azokat a koordinátákat, amelyek az általam rajzolt kör körvonalára esnek?
Csak hatvan koordinátára van szükségem a kör középpontjától északra lévőtől kezdődően.
A körnek ezek a paraméterei:
g = CreateGraphics();
g.DrawEllipse(black, 100, 100, 600, 600);
(A black az a toll.)
A form mérete 800x800.
És próbáld megsejteni, hogy mi a búbánatot jelentenek azok az utasítások, amiket másokkal leíratsz. Eszedbe se jutott utánanézni? Vagy legalább kipróbálni, hogy mi történik, ha változtatsz a koordinátákon? Mi vagy te, ólommadár? Amilyen vizuális típus vagyok, nem tudok szabadulni a képtől, ahogyan a válaszolók közös erővel fölemelnek, útnak indítanak, te meg fél méterrel odább mindig tehetetlenül leroskadsz, és ott hápogsz a porban...
Szörnyű látvány, hidd el, ne kínozz tovább.
De bírom az ilyen értelmes oltásokat! -.-"
Mellesleg már minden megvan, amire szükségem van a program elkészítéséhez...
Az volt az utolsó szükséges válasz, hogy 700-nál 50, 50, 700, 700-at kell megadnom, hogy középre essen.
A koordinátákat is megadta nekem egy kedves, segítőkész ember(nem olyan, mint az utolsó két "válaszoló"...).
Akkor rólad/rólatok ne is beszéljünk!!
Egyszerűen nem értem, hogy miért kell minden kérdésemre így válaszolni? Persze van néhány NORMÁLIS ember is, aki tud válaszolni, de akkor is, miért hiszitek azt, hogy nekem ezeket tudnom kéne?!
Na és ha nem tudom? Hát könyörgöm, tizedik osztályos vagyok!! Mi nem tanulunk órán ilyeneket. Ezek az ötletek csak az én agyamban születnek meg, és ha valamit nem tudok, itt megkérdezem.
Ez van oda fentre kiírva: "amit máshol nem mertél... itt megkérdezheted!" Hát lassan már itt se merem!! -.-"
Az oldal lényege az, hogy itt nem ciki semmit se megkérdezni. Ehhez képest már szinte mindenki cikiz az oldalon mindenkit...
Mellesleg még mindig nincs a form közepén a dolog, ha a szemem nem csal...
Az 50, 50, 700, 700-tól az alsó részhez, és a jobb oldalhoz lesz túl közel.
De jó ötlet amúgy az hogy az oldalak huzigálása közben is középre igazítsa!
Csináltam már hasonlót, csak éppen komponensekkel(button).
@18:36:
Ez a vallomás sokat segített a relációk tisztázásában, és becsülni való, hogy számodra ismeretlen terepen próbálkozol. De: Ez csak eggyel több ok arra, hogy megértsd és más hasonló esetekben is alkalmazni tudd a kapott megoldást. Általában véve is javaslom, hogy amíg nem értesz valamit tökéletesen, addig lehetőleg ne menj tovább. Lehet, hogy ez csak valami sokkal érdekesebb programnak egy jelentéktelen része, amin szeretnél már átlépni, de minél több ilyen tisztázatlan problémát úszol meg, később annál nagyobbat üt vissza.
Feltöltöttem mediafire-re a programot mindenestül.
Azt ne nézzétek, hogy az összes vonalat megrajzolom, és nem Clear-elek, még nincs kész a program. Előbb szeretném végre középen tudni a körömet. :D
(Nem kötelező letölteni, és megnézni, csak akit még érdekel a dolog.)
A linket sajnos nem tudom elküldeni kommentben, de elküldöm mindenkinek privátban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!