Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C++ Hogy kell ezt megcsinálni?

C++ Hogy kell ezt megcsinálni?

Figyelt kérdés

Nemrég kezdtem el foglalkozni c++ programozással és most tartok a rekordoknál és az érdekelne, hogy lehetne valami olyasmit megvalósítani, hogy:

Pl.:

struct ember

{

string Név;

int Kor;

}

ember.név=joska

ember.kor=999

idáig megy, de mi van ha pl 10 ember adatait szeretném tárolni?

Annak is örülök, ha valaki, megdob egy linkel, de még jobban örülnék egy példának.

2014. okt. 29. 17:50
 1/9 A kérdező kommentje:
Lényegében, egy tömb kéne ami rekord típusú.
2014. okt. 29. 17:58
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

ember emberek[10];

emberek[0].Név = "Jóska";

emberek[0].Kor = 999;

2014. okt. 29. 18:00
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hihetetlen, hogy ezt nem találtam meg magamtól.
2014. okt. 29. 18:04
 4/9 anonim ***** válasza:

Mivel a kérdésben C++ szerepel, ezért itt egy C++ válasz:

std::vector<ember> emberek;

emberek.resize(10);

emberek[0].nev = "kerdezo"

emberek[0].kor = 13;

Ezenkívül találtam egy elírást a kódodban, a nev a struktúrában nagy betűvel van írva, és a e betű helyén is egy fura karakter van.

2014. okt. 29. 18:26
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs ám semmi baj azzal, aki c++ fordítót használ, de nem egyből a template libraryvel kezdi, rögtön azelőtt, hogy tudná, mi az a tömb..
2014. okt. 29. 18:33
 6/9 A kérdező kommentje:

köszönöm az észrevételt a példaprogramban(gyorsan kitaláltam valamit, hogy legyen példa, de nem ellenőriztem le, csak a lényegi részét)

plusz kérdés, hogy a te példád, miért c++ és az elsőé miért nem az?

vicces, mert a tömbről van fogalmam, de a template libaryről meg nincs ^^

Ment a zöld kéz nektek is, mert konstruktív válaszokat kaptam. Amúgy tényleg eléggé össze vissza tanulom a nyelvet, mert programkódokból tanulok.

2014. okt. 29. 19:13
 7/9 anonim ***** válasza:

> plusz kérdés, hogy a te példád, miért c++ és az elsőé miért nem az?

Mert olyan dolgokat használok benne ami a C++ nyelvvel lettek bevezetve és nem a stdlib.h C-s függvénykönyvtárból használom a rand()-ot. Természetesen lehet használni azt is, a fordító megeszi, de ha már C++, akkor miért ne oldjam meg a példát helyesen 3 sorral.

> vicces, mert a tömbről van fogalmam, de a template libaryről meg nincs

Pedig használod is! Az STL (standard template library) része a string is, ami pedig szerepel a kérdésedben ;)

> de nem egyből a template libraryvel kezdi

Az STL a C++ szerves része, van aki boost-os ajánlja helyette, az nyilván komolyabb toolkit.

Tanulni jók a karakterláncok, tömbök, ezekkel alacsony sziten tisztában kell lenni. Smán el tudok képzelni egy C++ tanuló feladatot; hogy készítsünk egy String osztályt, vagy egy saját Vector osztályt, de a gyorstalpaló után azért már illik használni azt amink van. Ez olyan mintha valaki elkezdene Java-zni "java" package nélkül, emelem kalapom előtte, ha úgy ér el eredményt, de attól még egy mazochista.

> Ment a zöld kéz nektek is, mert konstruktív válaszokat kaptam.

Nagyon szívesen.

2014. okt. 29. 21:24
 8/9 anonim ***** válasza:

"de a gyorstalpaló után azért már illik használni azt amink van"

Pont arra céloztam, hogy ő épp a közepén tarthat.

2014. okt. 30. 03:04
 9/9 anonim ***** válasza:

Valóban.

De a kérdésben lévő példa kicsit előremutató volt.

2014. okt. 30. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!