C++ Hogy kell ezt megcsinálni?
Nemrég kezdtem el foglalkozni c++ programozással és most tartok a rekordoknál és az érdekelne, hogy lehetne valami olyasmit megvalósítani, hogy:
Pl.:
struct ember
{
string Név;
int Kor;
}
ember.név=joska
ember.kor=999
idáig megy, de mi van ha pl 10 ember adatait szeretném tárolni?
Annak is örülök, ha valaki, megdob egy linkel, de még jobban örülnék egy példának.
ember emberek[10];
emberek[0].Név = "Jóska";
emberek[0].Kor = 999;
Mivel a kérdésben C++ szerepel, ezért itt egy C++ válasz:
std::vector<ember> emberek;
emberek.resize(10);
emberek[0].nev = "kerdezo"
emberek[0].kor = 13;
Ezenkívül találtam egy elírást a kódodban, a nev a struktúrában nagy betűvel van írva, és a e betű helyén is egy fura karakter van.
köszönöm az észrevételt a példaprogramban(gyorsan kitaláltam valamit, hogy legyen példa, de nem ellenőriztem le, csak a lényegi részét)
plusz kérdés, hogy a te példád, miért c++ és az elsőé miért nem az?
vicces, mert a tömbről van fogalmam, de a template libaryről meg nincs ^^
Ment a zöld kéz nektek is, mert konstruktív válaszokat kaptam. Amúgy tényleg eléggé össze vissza tanulom a nyelvet, mert programkódokból tanulok.
> plusz kérdés, hogy a te példád, miért c++ és az elsőé miért nem az?
Mert olyan dolgokat használok benne ami a C++ nyelvvel lettek bevezetve és nem a stdlib.h C-s függvénykönyvtárból használom a rand()-ot. Természetesen lehet használni azt is, a fordító megeszi, de ha már C++, akkor miért ne oldjam meg a példát helyesen 3 sorral.
> vicces, mert a tömbről van fogalmam, de a template libaryről meg nincs
Pedig használod is! Az STL (standard template library) része a string is, ami pedig szerepel a kérdésedben ;)
> de nem egyből a template libraryvel kezdi
Az STL a C++ szerves része, van aki boost-os ajánlja helyette, az nyilván komolyabb toolkit.
Tanulni jók a karakterláncok, tömbök, ezekkel alacsony sziten tisztában kell lenni. Smán el tudok képzelni egy C++ tanuló feladatot; hogy készítsünk egy String osztályt, vagy egy saját Vector osztályt, de a gyorstalpaló után azért már illik használni azt amink van. Ez olyan mintha valaki elkezdene Java-zni "java" package nélkül, emelem kalapom előtte, ha úgy ér el eredményt, de attól még egy mazochista.
> Ment a zöld kéz nektek is, mert konstruktív válaszokat kaptam.
Nagyon szívesen.
"de a gyorstalpaló után azért már illik használni azt amink van"
Pont arra céloztam, hogy ő épp a közepén tarthat.
Valóban.
De a kérdésben lévő példa kicsit előremutató volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!