Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen (viszonylag egyszerű)...

Milyen (viszonylag egyszerű) gyakorlati haszna van a kruskal, dijkstra, ford, floyd algoritmusoknak, amit tudnék használni nagyobb programozás feladathoz?

Figyelt kérdés

2014. okt. 24. 21:34
 1/4 anonim ***** válasza:
0%

Én nem értem ez milyen megközelítés, hogy:

"itt ez az algoritmus, és használni akarom, mire lehetne?"

Van problémád, ami megoldható vele? Nincs? Akkor mit szeretnél?

2014. okt. 24. 21:40
 2/4 anonim ***** válasza:
0%

- Minimális feszítőfa (kruskal)

- Legrövidebb utak különböző típusú gráfokban (a többi)

Ezen mit nem értesz? Nézd meg a gráfok definícióját: mi az a minimális feszítőfa, mi az, hogy negatív költségű kör...stb..

2014. okt. 24. 21:51
 3/4 A kérdező kommentje:
én meg titeket nem értelek....oda van írva. tudom mit csinál az algoritmus, csak azt nem vágom, hogy ez a valóságban hogyan hasznosul, milyen területeken.
2014. okt. 25. 00:02
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

"csak azt nem vágom, hogy ez a valóságban hogyan hasznosul"

De komolyan. Mit nem értesz rajta??

Legrövidebb út. LEGRÖVIDEBB _ÚT_.:

- a gráf pontjai mondjuk városok, az él súlyok pedig a távolság két pont között.

- a gráf pontjai szintén városok. az élek súlya pedig két város közötti út megtételéhez szükséges üzemanyag, (negatív súly, ha üzemanyagot tud felvenni az útvonalon)

Minimális feszítőfa...nézz meg egy ábrát: egy fa, ami a gráf összes pontját lefedi.

Vagyis

- hogy lehet a pontokat a legkevesebb vonallal összekötni, hogy bármelyikből el lehessen jutni bármelyikbe. Pl _minimális_ úthálózat tervezése.

2014. okt. 25. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!