Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Pointerre mutató pointer?...

Pointerre mutató pointer? Meghatározatlan mérető karakterlánc?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy az alábbi kódban miért lehet bármekkora méretű karakterláncot elhelyezni a tömbben?

A b változó egy pointerre mutató pointer nem? Akkor hogy adhatjuk meg egy pointernek karakterláncot értékként? (*b)

char *b[0];

int g=0;

int db=0;

while (a>0)

{

g=a%10;

switch (g)

{

case 0: *b="nulla"; break;

case 1: *b="egy"; break;

case 2: *b="ketto"; break;

case 3: *b="harom"; break;

case 4: *b="negy"; break;

case 5: *b="ot"; break;

case 6: *b="hat"; break;

case 7: *b="het"; break;

case 8: *b="nyolc"; break;

case 9: *b="kilenc"; break;

}

db+=strlen(*b);

a/=10;

}

2014. okt. 24. 20:08
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem értem az egész logikát, ha a-t modolod 10 el, akkor miért osztod el a végén? A g egyáltalán minek, miért nem switch( a % 10 )?

Nem ismerem a nyelvet, de logikusnak tűnik, hogy a tömb mérete nem változik, csak felülírod az értékét.

2014. okt. 24. 20:24
 2/3 A kérdező kommentje:
Nem én írtam a kódrészletet, engem csak a fent említett része érdekel. Létrehozunk egy 0 nagyságú karakter pointer tömböt, (a tömb már eleve egy pointer), és aztán annak a helyére írunk értéket?
2014. okt. 24. 20:30
 3/3 anonim ***** válasza:

Nyilván C nyelvről van szó (vagy C++, a lényegen nem változtat)

Az elején létrehoz egy 0 méretű pointertömböt (ezt én sem értem, hogy miért nem sima pointert hoz létre), aztán _helytelenül_ túlindexeli a 0 méretű tömböt, mert beleír az első elemébe (*b) egy char pointert, ami a literálra mutat (ez a része helyes, csak az nem, hogy invalid területre ír).

2014. okt. 24. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!