Hogyan tanuljak algoritmusozást?
Jaa hát ha arra célzol, akkor programozáshoz kell majd.
Fogjuk tanulni nemsokára, de jobb, hogy ha már ott leszünk anyagba, akkor jól mennyen, értsek hozzá.
Én úgy próbáltam, hogy első körben megpróbáltam papíron végrehajtani, lerajzolgatni, hogy mikor mit csinál a program. Pl ahol ciklus kellett ott volt egy táblázat és a ciklus változók függvényében számolgattam, hogy mikor mit kellene csinálni.
Aztán ez alapján próbáltam leírni a saját kódomat, majd összehasonlítani az óraival.
Pl, bár ez programozás témakörben a 0. lépés, mert a programozáshoz túl sok köze nincs.
Egyszerűbb matematikai problémákkal érdemes kezdeni, amiket aztán könnyű leprogramozni.
Pl bekérsz 3 számot és a program megmondja, hogy az lehet-e egy háromszög 3 oldala v. sem.
Esetleg faktoriális számítás legalább kétféle módon, ilyesmik.
Vagy számkitalálós játék akár úgy, hogy te gondolsz számra és a gép találja ki, vagy úgy h a gép "gondol" és te találod ki.
Esetleg rendezésekkel lehet még agyalni.
Ezek mind olyan feladatok, amik minimális programozási rutinnal megoldhatók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!