Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tanuljak algoritmusozást?

Hogyan tanuljak algoritmusozást?

Figyelt kérdés
Van ennek valami bevált módszere/program?

#programozás #Algoritmusozás #Algoritmusozás gyakorlása
2014. okt. 19. 20:33
 1/9 anonim ***** válasza:
Mit jelent ez a szó nálad?
2014. okt. 19. 20:41
 2/9 A kérdező kommentje:

Jaa hát ha arra célzol, akkor programozáshoz kell majd.

Fogjuk tanulni nemsokára, de jobb, hogy ha már ott leszünk anyagba, akkor jól mennyen, értsek hozzá.

2014. okt. 19. 20:50
 3/9 Tengor ***** válasza:

Én úgy próbáltam, hogy első körben megpróbáltam papíron végrehajtani, lerajzolgatni, hogy mikor mit csinál a program. Pl ahol ciklus kellett ott volt egy táblázat és a ciklus változók függvényében számolgattam, hogy mikor mit kellene csinálni.

Aztán ez alapján próbáltam leírni a saját kódomat, majd összehasonlítani az óraival.

2014. okt. 19. 21:08
 4/9 anonim ***** válasza:
Papírra firkálva. Mai napig ezt csinálom K+F Mérnökként.
2014. okt. 20. 09:21
 5/9 anonim ***** válasza:
Sok-sok gyakorlással. Találj ki előbb egyszerű feladatokat, majd fokozatosan egyre nehezebbeket, és próbálj meg rá algoritmust írni!
2014. okt. 20. 09:53
 6/9 A kérdező kommentje:
Például, hogyan készítek el egy teát lépésről lépésre??
2014. okt. 20. 11:39
 7/9 Tengor ***** válasza:

Pl, bár ez programozás témakörben a 0. lépés, mert a programozáshoz túl sok köze nincs.

Egyszerűbb matematikai problémákkal érdemes kezdeni, amiket aztán könnyű leprogramozni.

Pl bekérsz 3 számot és a program megmondja, hogy az lehet-e egy háromszög 3 oldala v. sem.

Esetleg faktoriális számítás legalább kétféle módon, ilyesmik.

Vagy számkitalálós játék akár úgy, hogy te gondolsz számra és a gép találja ki, vagy úgy h a gép "gondol" és te találod ki.

Esetleg rendezésekkel lehet még agyalni.

Ezek mind olyan feladatok, amik minimális programozási rutinnal megoldhatók.

2014. okt. 20. 12:06
 8/9 A kérdező kommentje:
Jó okés, de akkor ha ez a 0. lépés, akkor mi az 1.?
2014. okt. 20. 20:11
 9/9 Tengor ***** válasza:
Valamelyik könnyebb feladat. Pl a háromszöges lehet első, annál sokkal egyszerűbbet nem tudok, amiben lenne algoritmus.
2014. okt. 20. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!