Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozni milyen programmal...

Programozni milyen programmal kell?

Figyelt kérdés
Meg szeretnék tanulni programozni C nyelven. Tudok már html-et, meg egy kicsi php-t is. Ezeket Notepad-ban írtam, és .html vagy .php-n mentettem el. A C-ről nem tudok semmit, és az lenne a kérdésem, hogy ezt is ugyanúgy lehet notepad-ban írni, és aztán elmentem egy adott kiterjesztéssel, vagy hogyan? És milyen programot kell letölteni, hogy ezek működjenek is? Köszi a választ előre is!
2014. okt. 18. 19:45
 1/7 anonim ***** válasza:
88%
Notepadban is írhatod, .c kiterjesztéssel kell elmenteni (illetve .h a header fájlokat). Gcc-vel pedig készítesz belőle binárist.
2014. okt. 18. 19:47
 2/7 A kérdező kommentje:
Kipróbáltam, .c-t választottam, de nem ismeri fel a gépem ezt a fájlt. Akkor azt a programot kellene letöltenem, amit te írtál, a gcc-t? Úgy értem, nem futtatja le a fájlt. Nem értek még ehhez, ezért szeretném megtanulni.
2014. okt. 18. 19:56
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A C nyelven írt programokat nem interpreteren keresztül hajtjuk végre, mint a PHP-t, hanem a forráskódból binárist készítünk. Ehhez kell egy fordító (compiler), mint pl. a gcc. Szóval ahhoz, hogy futtatni tudd, előbb a .c állományból a fordító segítségével létre kell hoznod egy .exe állományt.

Itt találhatsz némi információt a fordítás folyamatáról (nem sokat):

[link]

2014. okt. 18. 20:06
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

C nem scriptnyelv, azaz futtatás előtt le kell fordítanod a programod, erre szolgál az említett gcc is.

Noha notepadben is lehet fejleszteni, én ugyanakkor ajánlanék egy IDE-t (integrált fejlesztői környezet), mert sok hasznos funkciót tartalmaz, és megkímél a fordítói paraméterek megadásának szükségességétől is. Például a Codeblocks és a Microsoft VisualStudio Express-e is ilyen, és mindkettő elérhető ingyenesen.

2014. okt. 18. 20:08
 5/7 anonim ***** válasza:
84%
Nem árt az, ha megtanulja használni a fordítót.
2014. okt. 18. 20:09
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
#5: persze, nem árt, de a mindennapokban tökéletesen megvagyok a közvetlen paraméterezgetés nélkül.
2014. okt. 18. 20:13
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Notepad++-ban is írhatod, vagy más szövegszerkesztőben, és .c kiterjesztést kell neki adnod. Kell még egy fordító is. Használhatsz fejlesztőkörnyezetet, de ahhoz is kell fordítót telepíteni.
2014. okt. 18. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!