Mit ajánlotok? Java vagy C#
Sziasztok!
Eddig Python-t tanultam negyed évig meg egy kis C-t és most szeretnék egy új nyelvet elkezdeni.
2 lehetőség van:
- Java
- C#
...
Szóval ti mit ajánlotok? Melyikkel lehet könnyebben fejleszteni? Melyikhez van jobb standard könyvtár? Melyikkel van több lehetőségem?
Úgy általánosságban.
Véleményeket kérek, hogy ki mit szeret valamelyik nyelven! :)
Az előző kolléga legalább kertelés nélkül megíta, hogy _számára_ szimpatikusabb a C#. Az, hogy "kultúráltabb, kellemesebb" volna, az nettó kerténség, tekintve, hogy közvetlen rokonok és a szintaxis, ugyan nem teljesen egyezik, de nagyjából annyi a különbésg, mint két tojás esetében (a minta).
Mind a kettőt ajánlom, tekintve, hogy a jelen két legfejlettebb nyelvéről beszélünk. A Java előnyére írható, hogy valóban cross-platform, míg a C# csak elméletileg nyújtja ugyanezt.
Ha érdekel a mobil fejlesztés, akkor a következő a helyzet:
- Windows Mobile esetén a C# fog kelleni
- Android esetén a Java
Ha a Java mellett döntesz, több a választásod, ha a C# mellett döntesz, akkor a legtámogatottabb platformhoz kapsz erősen optimalizált megoldásokat.
Az átjárás a kettő közt egyébként gyakorlatilag nüansz.
"Az, hogy "kultúráltabb, kellemesebb" volna, az nettó kerténség, tekintve, hogy közvetlen rokonok és a szintaxis, ugyan nem teljesen egyezik, de nagyjából annyi a különbésg, mint két tojás esetében (a minta). "
Ja, hát ilyen alapon a C-re is nagyon hasonlít mindkettő...
De a C# a saját - tényleg szubjektív tapasztalataim szerint - rugalmasabb és kulturáltabb sok területen.
Pl. ma azon röhögtem, hogy javában a switch nem működik sztringekkel...de a C#-ban az is tetszik, ahogy a delegate-ek működnek, illetve az öröklődési rendszere is mintha letisztultabb lenne. de még egyszer mondom, kinek a pop, kinek a popné, nem kell velem egyetérteni, de azért nem is KRETÉNSÉG, hogy nekem van, ami jobban tetszik a C#-ban. :)
"Pl. ma azon röhögtem, hogy javában a switch nem működik sztringekkel."
Pedig működik stringekkel.
(java se7+)
"Pl. ma azon röhögtem, hogy javában a switch nem működik sztringekkel."
Az hagyján, hogy működik, de a switchet hagyjuk már meg az egyetemi gyakorlófeladatokra...
> de a switchet hagyjuk már meg az egyetemi gyakorlófeladatokra
Végre egy szakmabeli hozzászóló
Én azt mondom, mindent félretéve, hogy egy programozónak legalább 3 platformra érdemes tudni fejleszteni.
- Ha JAVA isteníti valaki, akkor egy ASP projektben, maximum utána olvas.
- Ha C# fanatikus valaki, és más nyelvre rá se néz, de fejleszteni akar Android-ra vagy iOS-re, meg lesz lőve.
- Ha C++ őrült, akkor egy JavaEE-n fogja húzni a száját.
Szóval, minden nyelvnek meg van az előnye és a hátulütője is. Minden nyelv másra jó. Vannak átfedések, de még is valamire ezt valamire meg amazt célszerű használni.
- C++ban kezed rohad le, ha egy egyszerű webblogot akarsz csinálni.
- JAVA-ban nem nagyon fogsz használni .NET-et.
- Linux meg egyszerűen "feldghatod" a C#-odat. (Tudom, hogy létezik linuxra windows .net kezelő réteg, de azt hagyjuk. Nem az igazi.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!