Netbeans c++ programozáshoz is beállítva létezik portable verzióban?
Akkor, hogy egy kicsit érthető legyen miért és mit is szeretnék. Fősulin c++ -ban kell programot írni.
Netbeans-ban tanultam programozni és van pár olyan funkciója ami miatt nagyon szeretem.
pl. nem kell lefordítani a progit futtatás előtt, ezt a netbeans végzi el. A szintaktikai hibákat jól érthetően soronként jelzi. Sok a gyorsbillentyűs megoldás, illetve mikor elkezdek begépelni dolgokat már dobja is fel a választható lehetőségeket.
A dev c++-t is kipróbáltam, de nem igazán boldogultam vele, számomra nem volt érthető a hibajelzése és a fentebb említett kényelmi funkciók is hiányoznak.
A fősulis gépeken mindkét progi fent van ugyan, de a netbeans ugye alapból nem tudja a c++-t le kell tölteni és telepíteni hozzá a cgywin-t és ahhoz mégy egy s mást letölteni. Ennek a telepítése meg kb. 15-20 perc. Mivel nem tudok óráról-órára ugyanoda ülni ez nem túl jó így, arról nem beszélve, hogy vizsgán még a terem is lehet másik -ennek elég nagy a kockázata. (ráadásul volt már rá példa, hogy minden gépről eltűntek a felrakott Cygwin könyvtárak, gondolom a rendszergazdák takarítottak.)
A fentiek miatt gondoltam arra, hogy amennyiben lehetséges letöltök/csinálok egy portable netbbeans-t cgywinnel amit elég csak feldobni a gépre vagy megy a pendrive-ről is.
Az is jó megoldás lenne, ha a cgywin egyszer letöltött könyvtárait csak fel kellene másolni a gépre, de nem tudom ez működőképes ötlet -e.
Ha a fentiek nem működnek akkor jó lenne valami olyan IDE ami működik portable verzióban vagy nagyon gyorsan települ, tudja a c++ -t és megvannak benne a fenti kényelmi funkciók. Köszönöm a segítséget.
dev c++ egy régi szar, a c::b meg simán szar
szégyen, hogy ezen tanítják
vagy direkt szopatásnak telepítik
vannak programok, amikkel "portable verziót" tudsz készíteni egy általad feltelepített és beállított programból (ezt pl. otthon elkészíted, és ott letöltöd)
kérdés, hogy ezt így mennyire engedi meg a rendszergazda
Tudod mi a legjobb? A legeslegklasszikusabb?
Karakteres szövegszerkesztő, ami nyersen menti az anyagot. Majd azt terminálon (vagy egyéb console) felületen lefordítod és futtatod.
Nem kell ide semmilyen NetBeans, DevC++ és IDE társai.
#7 vagyok.
Linux alatt így:
$ gcc -o <célfájl> <forrásfájl>.c
$ gcc -o futtathato programom.c
$ ./futtathato
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!