Miért mondják hogy a programozáshoz felső fokú matek kell?
Figyelt kérdés
milyen matek az? és a programozáshoz hol minek használják?2014. okt. 9. 17:55
1/3 anonim válasza:
Én eddigi programozásaim során nem nagyon használtam a matematikát, maximum középszinten. Egyszerűen alapvető dolgok elkészítéséhez nincs rá szükség, de még talán középszinten sem. A programozásban és a matematikában csak érintőlegesen vannak közös dolgok, a többi már nem tartozik a matematikára, ha konkrétan csak egy programnyelv használatát tekintjük.
2/3 anonim válasza:
Nem kell csak az egyetemen, külföldön (pl. az angol egyetemeken) például messze nincs ennyire erős matek IT szakokon mint itthon. Sokkal jobban rámennek a programozásra.
3/3 anonim válasza:
Már nagyon sok vita folyt erről, de abban szerintem mindenki egyetért, hogy vannak olyan feladatok amikhez nagyon komoly matematikai tudás kell, míg van olyan amihez jó formán semmi.
Ahhoz sem férhet kétség, hogy a matematika nagyon hasznos.
Remélem hogy a válasz kielégítő volt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!