C++ban hogy tudom azt megcsinálni, hogy bekér két számot és ha nem egész, akkor lépjen ki a programból?
Figyelt kérdés
2014. okt. 4. 17:51
1/4 anonim válasza:
A számokat stringnek deklarálod, valamint keresel vagy írsz egy stringből egész számokat készítő függvényt, ami ha nem tudja átalakítani a számot, akkor eldob egy szöveget, amit a főprogram elkap, kiír és kilép.
2/4 anonim válasza:
Vagy esetleg:
bekéri float-ként, majd megnézi,osztható-e eggyel maradék nélkül. Ha nem osztható,akkor nem egész és kilép.
(Nem próbáltam ki. )
3/4 anonim válasza:
#include <iostream>
using namespace std;
int main(){
int a,b; //két egész szám deklarálva
cout << "Irj be ket egesz szamot!\n";
cout << "1.: ";
cin >> a; //első egész szám bekérve
cout << "2.: ";
cin >> b; //második egész szám bekérve
if(cin.fail()) //ha valamelyik cin nem az aminek deklarálod
cout << "\nA beirt szam nem integer!\n"; //akkor kiírja ezt és vége
}
De amúgy a cin.fail() helyett !cin-t írhatsz a feltételbe. Ha van a kódban valami elírás akkor sorry, most rittyentettem össze helyben.
4/4 tabaki válasza:
Minek ehhez _két_ szám? Nem kéne valami műveletet is elvégezni köztük, és az eredményt vizsgálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!