Javában milyen kóddal lehet bekérni számot?
Figyelt kérdés
Gondolok itt arra, hogy szöveget a JOptionPane.showInputDialog-al lehet (persze gondolom van ezen kívül más módjai is), arra lennék kíváncsi, hogy hogyan kell számot bekérni, mert nekem ez így:
JOptionPane.showMessageDialog(null, "Számoljunk!");
String number1;
number1 = JOptionPane.showInputDialog(null, "Írj be egy számot!");
String number2;
number2 = JOptionPane.showInputDialog(null, "Írj be még egyet (én össze fogom adni)!");
String number3;
number3 = number2+number1;
JOptionPane.showMessageDialog(null, "Ez kérlek szépen, a "+number3+"-as szám lesz.");
Ha int-vel próbálkozom, akkor errort ír (mivelhogy szöveget kértem be), hogyan lehet számot?
2014. szept. 22. 22:52
1/4 anonim válasza:
int szam = Integer.parseInt(szoveg);
2/4 anonim válasza:
Scanner be = new Scanner (System.in);
int a = be.nextInt();
3/4 anonim válasza:
Én is arra szavazok,amit #2es írt.
4/4 A kérdező kommentje:
Áh, köszönöm, sikerült :), csak még import java.util.Scanner is kellett a program elejére.
2014. szept. 23. 22:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!