Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Webprogramozás teljesen nulláról?

Webprogramozás teljesen nulláról?

Figyelt kérdés

Sziasztok, a kérdésem a következő - lehetséges teljesen nulláról elkezdeni ezzel foglalkozni (kezdetben hobbi szinten, aztán kitudja hova fejlődnék).

Most nézegetem ezeket a videókat: https://www.youtube.com/watch?v=R2rrwKzMkac

Mellé valami frankó kis könyvet, hasznos linket tudnátok ajánlani?

[link]

Ezt találtam még neten hirtelen vidinézés közben, még nem volt időm átolvasgatni.

És letöltöttem egy könyvet: Tanuljuk meg a HTML és a CSS használatát 24 óra alatt

Idővel azt is meg fogom tudni, hogy hogyan működik egy weboldal? Mert így elején elég homályos.

2014. szept. 15. 23:19
1 2
 1/12 uno20001 ***** válasza:

Minden lehetséges, csak akarni kell.

Itt kezdj: [link]

Sorrend:

HTML

CSS

JS

PHP ( [link] ez a hivatalos manual, itt megtalálsz mindent, de PHP alapnak a W3Schools töléletes. )

SQL

2014. szept. 15. 23:36
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszi, igen a sorrendet kb én is így képzeltem, először HTML-ben merülök el, hogy megértsem rendesen. Tanulmányozom magyarul, aztán az általad linkelt oldalon angolul is :)
2014. szept. 15. 23:39
 3/12 anonim ***** válasza:
Wow, én a sorrend végét is megtanultam.
2014. szept. 15. 23:50
 4/12 anonim ***** válasza:

Azok a videók nem rosszak, de a PHP-s része azért elég elavult már.

Mysql függvényeket nem szokás használni, ráadásul olyan orbitális sql injection hibát pakol bele a példában, mint a ház.

Az első válaszolóval egyetértek.

Kezdj egy stabil HTML és CSS alappal, vegyél hozzá egy kis JS-t, majd ezután menj csak a szerver oldali kódokra, mint például a PHP-ra.

2014. szept. 16. 00:10
 5/12 A kérdező kommentje:
Értem, köszi. Ma este tanulmányoztam a HTML-t, nem annyira bonyolult mint amennyire gondoltam. De idővel biztosan beleütközök nehezebb dolgokba is.
2014. szept. 16. 00:26
 6/12 anonim ***** válasza:

maga a HTML nem bonyolult, csak egy egyszerű leíró nyelv.

Majd mikor hozzáveszed a CSS -t is, már látványosan bonyolódik. ;-)

HTML -ben kerüld a direkt formázásokat.

Csak az alapokat, minimálisan szokás használni.

pl.: <font size="n" color="red">...</font>

helyet: <span class="size-n color-a">...</span>

Ehhez tartozik 2 css class.

size-n { font-size: n; }

color-a { color: red; }

így ha kell, csak a css -ben módosítod a színt, vagy a méretett, és nem kell több száz helyen egyesével.

2014. szept. 16. 06:43
 7/12 anonim ***** válasza:

Mindenki teljesen nulláról kezdi (és nem csak ezt). :)

Ahogy írták, először a HTML-el barátkozz meg, aztán CSS, JavaScript (itt érdemes lehet hozzávenni valamilyen libraryt, pl. jQueryt), PHP, és a PHP közben SQL.

Ezekből nem nagyon fogsz nehézségbe ütközni egészen a JavaScriptig, de az sem fog akadályt jelenteni. Ezek a dolgok könnyen megtanulhatóak.

2014. szept. 16. 09:37
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Mennyi idő ezeket rendesen elsajátítani? Gondolom attól függ, hogy mennyire értem, mennyi időt tudok rá szánni. De úgy általánosságban kérdezem.

És még egy mellék kérdés: pénzt is lehet ezzel keresni? (azért mellék kérdés, mert kezdetben hobbiként szeretném csinálni mint már említettem) Gondolom ha elég profi vagyok, akkor nagyobbat lehet kaszálni. De olyanra gondolok, aki érti a dolgát, és össze tud rakni egy rendes működő weboldalt.

2014. szept. 16. 15:10
 9/12 uno20001 ***** válasza:

"És még egy mellék kérdés: pénzt is lehet ezzel keresni?"

Áhh, dehogy! Nézd meg, hát nem minden oldalnak a HTML és a CSS az alapja? :-)

Szerinted?

2014. szept. 16. 18:39
 10/12 anonim ***** válasza:

Alapokat gyorsan ellehet sajátítani. (HTML+CSS akár napok, PHP-MySQL akár pár hét alatt)

Ahhoz hogy "profi" szinten tud használni, hogy komolyabb dolgot tudja alkotni,

1-2 hónaptól (ha ráérzel, és szívod magadba a tudást mint az always ultra a tintát), akár évek komoly gyakorlása, és tanulása kellhet hozzá.

ÉS még ekkor se garantált, hogy bármit is tudnál keresni vele.

2014. szept. 16. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!