Webprogramozás teljesen nulláról?
Sziasztok, a kérdésem a következő - lehetséges teljesen nulláról elkezdeni ezzel foglalkozni (kezdetben hobbi szinten, aztán kitudja hova fejlődnék).
Most nézegetem ezeket a videókat: https://www.youtube.com/watch?v=R2rrwKzMkac
Mellé valami frankó kis könyvet, hasznos linket tudnátok ajánlani?
Ezt találtam még neten hirtelen vidinézés közben, még nem volt időm átolvasgatni.
És letöltöttem egy könyvet: Tanuljuk meg a HTML és a CSS használatát 24 óra alatt
Idővel azt is meg fogom tudni, hogy hogyan működik egy weboldal? Mert így elején elég homályos.
Azok a videók nem rosszak, de a PHP-s része azért elég elavult már.
Mysql függvényeket nem szokás használni, ráadásul olyan orbitális sql injection hibát pakol bele a példában, mint a ház.
Az első válaszolóval egyetértek.
Kezdj egy stabil HTML és CSS alappal, vegyél hozzá egy kis JS-t, majd ezután menj csak a szerver oldali kódokra, mint például a PHP-ra.
maga a HTML nem bonyolult, csak egy egyszerű leíró nyelv.
Majd mikor hozzáveszed a CSS -t is, már látványosan bonyolódik. ;-)
HTML -ben kerüld a direkt formázásokat.
Csak az alapokat, minimálisan szokás használni.
pl.: <font size="n" color="red">...</font>
helyet: <span class="size-n color-a">...</span>
Ehhez tartozik 2 css class.
size-n { font-size: n; }
color-a { color: red; }
így ha kell, csak a css -ben módosítod a színt, vagy a méretett, és nem kell több száz helyen egyesével.
Mindenki teljesen nulláról kezdi (és nem csak ezt). :)
Ahogy írták, először a HTML-el barátkozz meg, aztán CSS, JavaScript (itt érdemes lehet hozzávenni valamilyen libraryt, pl. jQueryt), PHP, és a PHP közben SQL.
Ezekből nem nagyon fogsz nehézségbe ütközni egészen a JavaScriptig, de az sem fog akadályt jelenteni. Ezek a dolgok könnyen megtanulhatóak.
Köszi a válaszokat. Mennyi idő ezeket rendesen elsajátítani? Gondolom attól függ, hogy mennyire értem, mennyi időt tudok rá szánni. De úgy általánosságban kérdezem.
És még egy mellék kérdés: pénzt is lehet ezzel keresni? (azért mellék kérdés, mert kezdetben hobbiként szeretném csinálni mint már említettem) Gondolom ha elég profi vagyok, akkor nagyobbat lehet kaszálni. De olyanra gondolok, aki érti a dolgát, és össze tud rakni egy rendes működő weboldalt.
"És még egy mellék kérdés: pénzt is lehet ezzel keresni?"
Áhh, dehogy! Nézd meg, hát nem minden oldalnak a HTML és a CSS az alapja? :-)
Szerinted?
Alapokat gyorsan ellehet sajátítani. (HTML+CSS akár napok, PHP-MySQL akár pár hét alatt)
Ahhoz hogy "profi" szinten tud használni, hogy komolyabb dolgot tudja alkotni,
1-2 hónaptól (ha ráérzel, és szívod magadba a tudást mint az always ultra a tintát), akár évek komoly gyakorlása, és tanulása kellhet hozzá.
ÉS még ekkor se garantált, hogy bármit is tudnál keresni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!