A programozáshoz, milyen matematikai tudás kell? Bővebben lent!
"#8 ha ti vagytok a 823. számú wordpress/joomla/drupal viszonteladó ahol a design megvalósítása kimerül a jQuery pluginek beszúrásában akkor nektek valóban nincs szükségetek az összeadásnál komolyabb műveletekre. komolyabb projektben vezetőként legalább annyiról illene tudnod hogy a beosztottjaidnak milyen ismeretekkel kell rendelkeznie."
Bocs, de ez egy nagyon naiv hozzászólás volt. Vettem már részt többszáz dollármilliós (!) projektben, amin >100 fejlesztő dolgozott. Nem attól lesz komoly egy projekt, hogy mennyire mély ismeretek kellenek hozzá.
"Egy nagyobb programban bármi lehet, akár a párhuzamos programok bonyolultabb logikája, akár a vektorgeometria a grafikához, akár bármi más."
Atyaúristen. Ilyen kérdésekhez egyetemistáknak nem kéne hozzászólniuk.
" párhuzamos programok bonyolultabb logikája"
Ehhez nem matek kell, hanem az adott platform mély ismerete.
"Mostmár komolyan érdekel, min dolgoztál ami dollármilliárdos üzlet és matematikailag egyszerű mint a faék. Csak nem a kormányhonlap?"
Nem épp dollármilliárdos, olvass vissza!
1. Telco cégnek egy adatszinkronizációs rendszer.
2. Óriási ügyviteli rendszer.
Egyik sem magyar megrendelőnek készült, mindkettőt éveken át fejlesztik, valószínűleg még 10 év múlva is lesznek bennük javítások, új funkciók beépítése.
#14 Nagyon jó, akkor holnap fogom a 100 tagú cigányzenekart és írok egyet, hiszen nem kel hozzá más mint függvények, for ciklusok, while ciklusok, elágazások. A többit majd ki googlizzák. Az "óriás"-t meg berakhatnánk a yotta fölé. A Telco az telekommunikációs akar lenni vagy van ilyen cég?
Egyébként miért sajnálod még a projekttől az néhány 100 milliócskát? Persze nem azt mondom hogy nem mondasz igazat, csak lássuk be, elég nehéz elképzelni azt hogy egy telekommunikációs adatszinkronizáláshoz használt rendszeren dolgoztál aminek a költségvetése több száz millió dollár, amin több mint 100 programozó dolgozott, akiknek nincs szükségük komolyabb matematikai tudásra, és megtisztel a jelenléteddel itt a Gyakorikérdéseken.
"#14 Nagyon jó, akkor holnap fogom a 100 tagú cigányzenekart és írok egyet, hiszen nem kel hozzá más mint függvények, for ciklusok, while ciklusok, elágazások."
No comment.
"Persze nem azt mondom hogy nem mondasz igazat, csak lássuk be, elég nehéz elképzelni azt hogy egy telekommunikációs adatszinkronizáláshoz használt rendszeren dolgoztál aminek a költségvetése több száz millió dollár, amin több mint 100 programozó dolgozott, akiknek nincs szükségük komolyabb matematikai tudásra, és megtisztel a jelenléteddel itt a Gyakorikérdéseken."
Nem értem miért jelentene bármiféle kiváltságot ekkora projekteken dolgozni, multiknál nem ritka az ilyen.
"Képzelj oda mindegyik részállítás közé egy ÉS-t. "
Nem akarlak győzködni, leírtam a saját tapasztalatomat és megfigyeléseimet. A "már pedig én ezt nem hiszem, bátyámuram"-al meg nem lehet vitatkozni.
"A no comment is comment, csak elég gyáva."
Ha szerinted egy zenész meg egy haladó programozó között a matektudás az egyetlen különbség, akkor szerintem soha nem dolgoztál még fejlesztőként. Jól tippelek?
Inkább csak azt mondom hogy ez alapján kevésbé képzett programozókkal is megcsináltathatsz egy alkalmazást, csak sokba fog kerülni, aztán javítgathatjátok évekig.
Szerintem nem a beleölt pénzmennyiség határozza meg egy projekt komolyságát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!