Ezt hogyan lehetne megcsinálni VB-ben?
Minden valamire való programozási nyelvben van utasítás/függvény a fájlok törlésére. Innentől kezdve ez nem olyan nagy kunszt. Sőt, még egy batch-fájl is képes erre.
Csak aztán legyél óvatos, nehogy véletlenül rossz helyen törölgess!
My.Computer.FileSystem.DeleteDirectory("C:\akarmi", _
FileIO.DeleteDirectoryOption.DeleteAllContents)
valahogy így
érdekea amit írtál, szerintem menj vissza játszani..
am meg:
google a barátod
importálni kell a System.IO-t és utána nem kell hosszú fv hívásokat alkalmazni fájl/mappa törlésénél
Segítek.
Azt, hogy egy program automatikusan elinduljon, legegyszerűbben a registryben tudod elérni.
A HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run -ba létrehozol egy karakterláncot. Értéknek pedig megadod a programod elérési útját (" "-ben).
A registry bejegyzést, programból is létre tudod hozni:
Private key As RegistryKey = Registry.CurrentUser.OpenSubKey("Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run", True)
Dim s As String = String.Format("""{0}""", Application.ExecutablePath)
key.SetValue(GetFileName(Application.ExecutablePath).Split(".")(0), s)
Ha feltételezzük, hogy egy FILEPATH konstans Stringben tárolod a mappád elérési útját, akkor így tudod törölni:
If My.Computer.FileSystem.DirectoryExists(FILEPATH) = True Then
My.Computer.FileSystem.DeleteDirectory(FILEPATH, FileIO.DeleteDirectoryOption.DeleteAllContents)
End If
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!