Autodiktata módon lehetséges/érdemes foglalkozni webprogramozással?
Én 8 éve programozok netes dolgokat.. és csak az általad írt módon vésődött agyazmányomba a dolog.
Érdemes úgy kezdeni, hogy nézegetni az alap programokat és a logikáját megérteni aztán alkalmazni.
Ezután jöhetnek a függvények, minél többet ismersz, annál több mindent tudsz magadtól megoldhatónak, elkészíthetőnek mondani...
Azaz, mindenképp érdemes, de ezen elmélet bármire igaz, nem csak a webprogramozásra.
Az összes programnyelvre, gitározásra, tényleg bármire.
Csak kell egy alap... bármire képes lehet az ember, csak látni kell a fantáziát, de ahhoz pedig valamiféle alaptudás szükséges az adott dologból, ezt pedig ma a neten megkapja az ember...
Érdekes, hogy pont a gitározás téma jött szóba :)) 3 és fél éve gitározok, ezt is internet segítségével tanultam meg, senki nem volt aki magyarázott.
De most ez nem lényeg, csak elmosolyodtam. :)
https://www.youtube.com/channel/UCjGxeBveGieQi8BampCVbsQ/vid..
Ezeket a vidiket tanulmányozom, első kettőt láttam végig, harmadikba belelestem, de egyelőre tetszik.
Szerintetek vágjak bele, és tanulgassam/tanulmányozzam a webprogramozást? Egy kezdőnek is lehetnek sikerei?
Minden elméleti anyagot meg lehet tanulni egyedül, ha megfelelő oktatóanyagot használsz(a gitározás mondjuk pont nem ilyen, egy videóról nézni, hogy hogy fogd a húrokat nem kimondottan effektív módszer).
Szerencsére van internet, ha valahol elakadsz biztosan találsz segítséget. Nézz utána, hogy milyen jó könyvek vannak a témában(arra készülj fel, hogy rengetegen mondják, hogy ez a jó, és legalább annyian, hogy az a jó). Programnyelv választásnál amellett érdemes letenni a voksodat, amit az adott területen a legtöbben használnak, általában ahhoz van a legtöbb elérhető anyag.
Igazad van, nem a legjobb példa a gitározás. A videónézés + húr lefogás nagyon alap. Viszont az nem gitározás, hogy az adott zeneszámot a betanult akkordok szerint eljátszuk aztán jólvan, de ha hirtelen le kell fogni egy C-t akkor gondban vagyunk(ez valamennyire igaz szerintem a programozásra is, hogy nem csak a betanult kódokat kell begépelni, hanem "kreatívkodni") Aztán ettől lehet nehezíteni, hallást fejleszteni, ritmusérzéket stb, nagyon sok mindent, pont úgy mint a programozásnál-ami gondolom nem minden esetben egyszerű.
Az általam linkelt videóban HTML, CSS, PHP, MySQL-ről beszél, hogy ezek szükségesek a webprogramozáshoz - és itt ki is apad a tudásom sajnos.
Mire ezeket megtanulod már valószínűleg tudni fogod, hogy merre tovább. :)
Sajnos ebben nem tudok segíteni, sosem érdekelt a webfejlesztés, ha valami előbb-utóbb nem robban fel a képernyőn, akkor azzal nem akarok foglalkozni..
"Viszont az nem gitározás, hogy az adott zeneszámot a betanult akkordok szerint eljátszuk aztán jólvan, de ha hirtelen le kell fogni egy C-t akkor gondban vagyunk(ez valamennyire igaz szerintem a programozásra is, hogy nem csak a betanult kódokat kell begépelni, hanem "kreatívkodni")"
Mondjuk az X hang lefogasa a legrosszabb pelda "kreativkodasra", ez egy olyan dolog amit autodidakta modon is konnyen megtanulhatsz.
meg lehet magadtól is tanulni (sőt, muszáj is fejleszteni magad).
w3schools.com ezt nézd át, nézd meg a példákat, módosítgass rajtuk.
ha van tutorial ami az elejétől a végéig bemutatja hogyan csinálj meg valamit, azt mindenképp csináld te is, ne csak olvasd/nézd, és értsd is meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!