Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Autodiktata módon lehetséges/é...

Autodiktata módon lehetséges/érdemes foglalkozni webprogramozással?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, később informatikával szeretnék foglalkozni. Nincs nagy tapasztalatom, de ma este nézegettem oktatóanyagot youtubeon webprogramozásról, és szeretnék bele kóstolni. Régebben programoztam önszántamból Turbo Pascalban, viszont nem érdekelt később és abbahagytam.
2014. szept. 7. 23:25
 1/8 anonim válasza:
50%

Én 8 éve programozok netes dolgokat.. és csak az általad írt módon vésődött agyazmányomba a dolog.

Érdemes úgy kezdeni, hogy nézegetni az alap programokat és a logikáját megérteni aztán alkalmazni.

Ezután jöhetnek a függvények, minél többet ismersz, annál több mindent tudsz magadtól megoldhatónak, elkészíthetőnek mondani...

Azaz, mindenképp érdemes, de ezen elmélet bármire igaz, nem csak a webprogramozásra.

Az összes programnyelvre, gitározásra, tényleg bármire.

Csak kell egy alap... bármire képes lehet az ember, csak látni kell a fantáziát, de ahhoz pedig valamiféle alaptudás szükséges az adott dologból, ezt pedig ma a neten megkapja az ember...

2014. szept. 7. 23:35
 2/8 A kérdező kommentje:

Érdekes, hogy pont a gitározás téma jött szóba :)) 3 és fél éve gitározok, ezt is internet segítségével tanultam meg, senki nem volt aki magyarázott.

De most ez nem lényeg, csak elmosolyodtam. :)

https://www.youtube.com/channel/UCjGxeBveGieQi8BampCVbsQ/vid..

Ezeket a vidiket tanulmányozom, első kettőt láttam végig, harmadikba belelestem, de egyelőre tetszik.

Szerintetek vágjak bele, és tanulgassam/tanulmányozzam a webprogramozást? Egy kezdőnek is lehetnek sikerei?

2014. szept. 7. 23:46
 3/8 anonim ***** válasza:
50%

Minden elméleti anyagot meg lehet tanulni egyedül, ha megfelelő oktatóanyagot használsz(a gitározás mondjuk pont nem ilyen, egy videóról nézni, hogy hogy fogd a húrokat nem kimondottan effektív módszer).

Szerencsére van internet, ha valahol elakadsz biztosan találsz segítséget. Nézz utána, hogy milyen jó könyvek vannak a témában(arra készülj fel, hogy rengetegen mondják, hogy ez a jó, és legalább annyian, hogy az a jó). Programnyelv választásnál amellett érdemes letenni a voksodat, amit az adott területen a legtöbben használnak, általában ahhoz van a legtöbb elérhető anyag.

2014. szept. 7. 23:48
 4/8 A kérdező kommentje:

Igazad van, nem a legjobb példa a gitározás. A videónézés + húr lefogás nagyon alap. Viszont az nem gitározás, hogy az adott zeneszámot a betanult akkordok szerint eljátszuk aztán jólvan, de ha hirtelen le kell fogni egy C-t akkor gondban vagyunk(ez valamennyire igaz szerintem a programozásra is, hogy nem csak a betanult kódokat kell begépelni, hanem "kreatívkodni") Aztán ettől lehet nehezíteni, hallást fejleszteni, ritmusérzéket stb, nagyon sok mindent, pont úgy mint a programozásnál-ami gondolom nem minden esetben egyszerű.

Az általam linkelt videóban HTML, CSS, PHP, MySQL-ről beszél, hogy ezek szükségesek a webprogramozáshoz - és itt ki is apad a tudásom sajnos.

2014. szept. 7. 23:56
 5/8 anonim ***** válasza:
50%

Mire ezeket megtanulod már valószínűleg tudni fogod, hogy merre tovább. :)

Sajnos ebben nem tudok segíteni, sosem érdekelt a webfejlesztés, ha valami előbb-utóbb nem robban fel a képernyőn, akkor azzal nem akarok foglalkozni..

2014. szept. 8. 00:09
 6/8 anonim ***** válasza:

"Viszont az nem gitározás, hogy az adott zeneszámot a betanult akkordok szerint eljátszuk aztán jólvan, de ha hirtelen le kell fogni egy C-t akkor gondban vagyunk(ez valamennyire igaz szerintem a programozásra is, hogy nem csak a betanult kódokat kell begépelni, hanem "kreatívkodni")"

Mondjuk az X hang lefogasa a legrosszabb pelda "kreativkodasra", ez egy olyan dolog amit autodidakta modon is konnyen megtanulhatsz.

2014. szept. 8. 00:09
 7/8 A kérdező kommentje:
Értem, már letöltöttem a Web programozás alapismeretek c. könyvet, el kezdem olvasgatni.
2014. szept. 8. 00:12
 8/8 anonim ***** válasza:

meg lehet magadtól is tanulni (sőt, muszáj is fejleszteni magad).

w3schools.com ezt nézd át, nézd meg a példákat, módosítgass rajtuk.

ha van tutorial ami az elejétől a végéig bemutatja hogyan csinálj meg valamit, azt mindenképp csináld te is, ne csak olvasd/nézd, és értsd is meg.

2014. szept. 8. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!