Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Visual Studio Számsor kiírása...

Munky85 kérdése:

Visual Studio Számsor kiírása két szám között hogyan?

Figyelt kérdés
Visual Studioban (Visual Basic) szeretnék egy olyan programot írni amely a Textbox1 és a Textbox2 mezőbe bevitt számok között lévő összes számot kilistázza a Listbox1-be. Tehát ha a Textbox1 mezőbe beírt érték 2, a Textbox2-be beírt érték 5, akkor a listboxban egymás alatt 2,3,4,5 számok szerepeljenek. Hogyan lehet ezt megcsinálni?

2014. szept. 6. 13:21
 1/6 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:

- ciklus

- Textbox-ból érték kiolvasása

- Listbox-hoz elem hozzáadása

2014. szept. 6. 13:29
 2/6 A kérdező kommentje:
Ez idáig stimmel. Egy kicsit részletesebben leírná valaki azt a ciklust? Régen csináltam már 1x sikerült csak elfelejtetem azóta :D
2014. szept. 6. 14:36
 3/6 anonim ***** válasza:

A textbox1-bol kiolvasod az erteket, elmented egy valtozoba...

A textbox2-bol is kiolvasod az erteket, elmented ugyanugy egy valtozoba majd egy for ciklussal ami megy az elso valtozotol a masodikig, ertelemszeruen textbox1 erteketol textbox 2ig kiirod a szamokat a listboxba... visual basicet nem ismerem tehat nem tudok kodot irni... de ez a lenyege.

2014. szept. 6. 14:46
 4/6 anonim ***** válasza:

> Régen csináltam már 1x sikerült csak elfelejtetem azóta :D

Ha 3 hozzávalót ismered, tudni kéne összerakni. De ha nem megy, lásd #3 válaszát...

Amire még talán érdemes figyelni, hogy a textboxból kiolvasott érték szöveg és nem szám, tehát konvertálást is kell csinálni.

2014. szept. 6. 15:11
 5/6 A kérdező kommentje:

Kössz srácok sikerült

Private Sub Button3_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button3.Click

'sorozatszám generálása'

Dim i As Long, txt1 As String, txt2 As String

txt1 = TextBox1.Text

txt2 = TextBox2.Text

For value As Long = txt1 To txt2

If (value = txt2 - txt1 + 2) Then

Exit For

End If

ListBox1.Items.Add(value)

Next

End Sub

2014. szept. 6. 15:21
 6/6 anonim ***** válasza:

Térj át inkább a c#-ra, a vb már elavult.

A buttonnak meg illik nevet adni, ha nem szokod meg már az elején, később szívás lesz.

2014. szept. 6. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!