Szeretnék megtanulni JAVA nyelven programozni. Hogyan kezdjek ehhez hozzá? Tudnátok ajánlani ilyen videó sorozatot vagy Könyvet? Fontos hogy aktuális programverzióval dolgozzon.
Neked egyelőre abszolút nem fontos az aktuális programverzió :)
Programozás legfontosabb része: "hogyan használjuk a keresőt?"
Úgyhogy keress rá nyugodtan, kismillió online tutorial van (bár erősen ajánlom, hogy a videókat hagyd a fenébe, leírással jobban jársz).
Az aktuális a Java 8, leírásként pedig itt az Oracle oldala:
ez a legfrissebb, mindig az aktuális verzióról szól. Magyar oldalakat ne keress, mindig késéssel követik az új kiadást.
Azonban az elsőnek is igaza van, mivel visszafelé kompatibilis, ez nem a Python.
Próbáltam már könyv alapján és még a szükséges dolgokat sem tudtam leszedni hozzá! mert annyira régi programmal dolgozott a könyv hogy már régen nem úgy volt ahogy akkor. Olyan menüpontokra irányított amik nem voltak a programban.
Mit kell leszedjek ? Ha minden meglesz amit le kell töltenem akkor menni fog videók alapján de addig azt sem tudom mit kell keressek...
Csak a nyelvet akarod megtanulni, vagy a programozást is most kezded? Mert ha a második, akkor:
"Olyan menüpontokra irányított amik nem voltak a programban. "
Először ne használj IDE-t ("programot"), felesleges és jobb az alapoktól tanulni.
Na ez eddig megvan, letöltöttem a JDK-t innen : [link]
A második letöltés a "samples and demos" az mire való ?
samples and demos: szótár is segít, de ezek példaprogramok.
A JDK pedig pont elég lesz neked, nem kell más, csak egy text editor mellé, mondjuk Notepad++.
Én egy vázlatos leírást tudok ajánlani, a környezet (PATH változó) beállítását is korrekten leírja:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!