Lehet fájlt másolni az alábbi módon?
Olyan programot szeretnék írni amely egy bináris állomány (tegyük fel egy exe fájl) minden egyes karakterének az ASCII kódját bekérem majd a kód alapján átírom egy másik üres exe fájlba
Az lenne a kérdésem hogy az így készített állomány futtatható lesz-e(természetesen a karakterek eredeti rendezését is figyelembe veszem)?
Így működnek a patch-ek is, bizonyos bájtokat megváltoztatnak egy EXE fájlban.
Ha korrektül bináris fájlként olvasod-írod ÉS jó bájtokat jól módosítasz, akkor futtatható lesz.
Egyébként meg próba cseresznye...
Szerintem igen.
Nekem az egyetemen kellett írnom (álózatokkal kapcsolatos gyakorlaton) egy "FTP-t" C-ben. Az volt a léynege, hogy char-okat (ASCII karaktereket) olvasott ki és azokat átküldte a hálózaton, ott meg a másik kiírta lemezre. C-ben, ha jól emlékszem, a char 1 bájtos és ez talán az egyetlen konkrét méretű típus. C-ben nincs is sima byte típus, ha jól emlékszem...
Szóval szerintem működőképes lesz. Bár tényleg fontos, hogy ascii karaktereket (tehát bájtokat) olvasson be és írjon ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!