Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » GPU programozás a legegyszerűb...

GPU programozás a legegyszerűbben?

Figyelt kérdés

Egy tuti jó leírás (magyarúl még jobb lenne, de angolul sem rosz) kéne, ahol viszonylag leírja a GPU-k működését és egy lehetőséget, hogyan írhatunk kódot rá.

A CUDA-ról és az opencl-ről (mivel radeonom van ez lenne alkalmas nekem) hallottam. Más létezik?

2014. aug. 30. 21:23
 1/5 anonim ***** válasza:
0%

Ha a legegyszerűbben akarod megoldani, akkor válassz egy Motrot (Engine), rengeteg programozási nyelv egyszerűsíti le ez a problémát.

Persze nem tudom, hogy 2D-ben (SDL, DirectX, Löve2D, stb.) vagy 3D-ben (OpenGL, Direct3D, CryEngine3, stb) akarsz-e programozni...

Ha pedig mindettől mélyebben akarsz hozzányúlni a hardware-hez, az manapság már nem fog olyan egyszerűen menni, mint régen, akkor jó volt az Assembly is:

Pl.:

XOR ax,ax

MOV ah,13h

INT 10h

...és máris átváltottál 320x200-256c képernyőre...

2014. aug. 30. 21:33
 2/5 anonim ***** válasza:
Általános célú GPU programozást kérdezel vagy grafikai célút? Általános GPU programozáshoz amúgy nincs engine. :)
2014. aug. 30. 21:39
 3/5 A kérdező kommentje:
Bocsánat a pontatlanságomért, általános célú programozást szeretnék...
2014. aug. 30. 21:42
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy került ide az OpenGl meg DirectX ha odaírta, hogy OpenCl...
2014. aug. 31. 09:59
 5/5 anonim ***** válasza:

Még jó, hogy visszanéztem ebbe a témába...

#2-dik felhasználónak:

Mindenre írhatnak engine-t! :-) Ha nincs is rá, majd lesz!

#4-dik felhasználónak:

A kérdés úgy szólt, hogy hogyan lehet legegyszerűbben programozni! :-)

OpenCL:

[link]

Általános célú programozás:

[link]

2014. szept. 1. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!