Leggyakoribb Java függvény gyűjteménye van valakinek?
Van valakinek listaszerű függvény gyűjteménye(1-1 szóval magyarázva a fgv. működését) a leggyakoribb alap függvényekre?
(Persze nem 'println' nehézségű függvényekre gondolok, de nemrég kezdtem a Java programozást, és máris történt olyan, hogy egy nagybetűsre alakító függvényről nem tudtam, és "favágó" módszerrel kellett megírnom magamnak azt, amit a toUpperCase() függvénnyel 0,5 mp alatt meg tudtam volna oldani(Persze, a Google a barátom, de azért jól jönne egy tömör gyűjtemény, amit valamilyen szinten memorizálva nem kellene mindenre rákeresni egyesével)).
Pedig a listában is rá kéne keresned, nem?
+ előszedni
Ajánlott megtanulni a Google-t használni, főleg egy kis angol nyelvtudással.
Pl. a felvetett problémádra így kerestem rá: java uppercase
1. találat: [link]
De, bocs, hogy ideokoskodtam :)
Akkor ezek szerint nem jött át a kérdés lényege:
Egy olyan lista (pár szavas magyarázattal), ami nem egy könyv terjedelmén keresztül mutatja be a dolgokat, hanem memorizálva ezeket a fontosabb, gyakran használt alap függvényeket nem kell gondolkozni, vagy keresgetni a neten(vagy a listában) sem...
ehhez hasonlóakat találhatsz a googleban
> ha nincs net kapcsolat, akkor nem tudok rákeresni az aktuális problémára
(A) What if I told you, a Java dokumentációt letöltheted. Benne van minden függvény, tudsz benne keresni, tudod browse-olni.
(B) A Javadoc benne van a JDK-ban. Ha IDE-ben dolgozol, akkor az be is húzza, így egy adott függvényről megmondja, mit csinál, plusz ki tudod listázni egy adott osztály/objektum metódusait.
Bocs, így igazad van.
De akkor neked sem jött át, amit én mondtam.
Ha valami komplexebb problémába ütközöl, akkor meg vakarod a fejed vagy mi lesz? (Amikor a párszavas függvénylistád kevés lesz.)
Mert amit én írtam, az akkor is használható lesz...
És talán jobb kisebb problémáknál megtanulni guglizni.
De tényleg bocs, hogy zavartalak.
#5-ös mondja a tutit, egyébként meg a java api kik*rt nagy, tényleg vagy letöltöd a dokumentációt hozzá, vagy találgatsz.
Nincs varázslat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!