Mennyibe kerül egy hírgyűjtő oldal?
Figyelj, ez a korrekt ár ez elég tág szerintem.
Biztos találhatsz olyat is, aki összehegeszti ezt neked 5 számjegyért, és talán még panaszod se lesz.
Én 6 számjegy alatt hozzá se kezdenék, pedig nem vagyok valami nagy profi. Utóbbi meg ugye elég széles skála.
Ahogy az előttem szóló is írta, széles skálán lesz ennek az árai.
Nettó 100 -tól, akár milliós tételig...
Az igazi kérdés a ráfordítható tőke, és elképzelés szűk keresztmetszete.
Én elsőre a leírt feltételek, és felületesen átfutott minta oldal alapján nettó 300~350 -re saccolnám.
És ez lesz a kisebb költség az elképzelésedben, mármint a leprogramozás.
Ahhoz, hogy ez életképes legyen, jelentős marketingre is szükséged lesz, és nem szabad elfelejteni, hogy szerzői jogok is vannak, azaz a forrás oldallal is egyeztetni kell. (jelenleg idehaza többnyire, megelégednek annyival, hogy megjelölöd a forrást egy hivatkozásban, de más országokban pl. spanyoloknál kemény pénzeket kérhetnek)
A reklámokkal meg óvatosan, mert ha sok van, a látogatókat inkább távol tartja.
+ nem szabad elfelejteni, a folyamatos karbantartásról, és fejlesztésről, optimalizálás, bővítésről sem, hogy mindig modern legyen, és ne avuljon el X év alatt.
Meg azt is figyelembe kell venni, hogy sok hírforrás oldal nem használ RSS -t, azaz a dinamikus oldalból kell kibányászni, ami igen összetett tud lenni.
Meg még egy rakás dolog van, hogy pl. a jól beállított cacche ellenére is a linkelt oldal, 1mp -et szenved legalább a lapváltásokkal.
(Kerüld a joomla, wp és egyéb erőforrás pazarló rendszerre építkezőket, hamar kinőne egy ilyen portál egy szerver erőforrását is)
Egyetértek a korábban hozzászólókkal és a megjelölt összeget is reálisnak tartom az információk alapján.
Sokkal olcsóbban csak gányolás lesz az eredménye, hozzá nem értő emberektől. (Elég sok példát láttam már erre...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!