Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Pascal programmal adatbáziskez...

Pascal programmal adatbáziskezelés?

Figyelt kérdés
tehát az lenne a feladat, hogy pascal kellene csinálnom egy olyan programot(fájlkezelőset) ami tárol bizonyos adatokat pl név év stb. És a program segitsegevel az adatbazishoz lehessen adatokat hozzáadni és törölni. Ezt még fájltipussal lehet megoldani?szöveges,tipusos vagy tipus nélküli? és rekordokat kell csinálni ezekhez?? különböző tipusokat kell tárolnom, ehhez a tipus nélküli lenne jó, de viszont ahhoz nem lehet hozzáirni(appen)?? mit ajánlotok?

2014. aug. 24. 22:32
 1/5 anonim ***** válasza:
58%
Tapasztalatot programozásban. Legalább egy heteset.
2014. aug. 24. 22:33
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha pascalban programozol, akkor nem kell túlbonyolítani, elég egy txt-ből dolgozni, azt használd adatbázisnak.
2014. aug. 24. 22:36
 3/5 anonim ***** válasza:
hát ez tipikusan: csinálsz egy rekordot, amiben egy egyed adatai vannak, és csinálsz egy típusos fájlt (file of myRecord)
2014. aug. 25. 01:42
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Amikor elsőbb megláttam a kérdést rögtön arra gondoltam, hogy a gyerek internetes adatbázisokat akar kezelni:

[link]

Aztán továbbolvastam... :-) ...akik előttem hozzászoltak, azok jófelé kapirzsgáltak... ...én is létrehoznék egy "Record"-ot és tipusos fájlban tárolnám az adatokat...

...hozzáírni és átírni rekordokat nem nehéz... ...a rekord törlése az egy kicsit macerásabb, ha nem nagy adatbázisról van szó, akkor a fájt újra szokták írni, kihagyva a törlendő rekordot... :-)

Ha nagy az adatbázis, akkor csak megjelölik a rekordot, mintha törölt lenne... (és esetleg egy karbantartás alkalmával újraírnák az egész adatbázist, vagy ami profibb, hogy ha új rekordot akarnak hozzáírni, akkor keresnek egy olyat, ami törlésre van megjelölve és oda írják)

A rekordkeresés szintén triviális feladat.

2014. aug. 25. 15:20
 5/5 SimkoL ***** válasza:
Pascal, Lazarus, Delphi a cél szentesíti az eszközt. Ha kevés adat akkor elég egy stringlist, esetleg ListView és IndexOf(). Van pár komponens ami kapásból kezeli a dbf és hasonszőrű állományokat. Ritkán használok ilyen jellegű típúsus fájlokat, de mindenki más és más :)
2014. aug. 25. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!