Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » For vs. While? Mikor melyiket?

For vs. While? Mikor melyiket?

Figyelt kérdés
Én megmondom őszintén, mindig while-t használok, valamiért sokkal szimpatikusabb. De sok tutorial videóban meg látom, hogy mind2-t használják, van valami jelentős különbség közöttük, vagy etikett, hogy mikor melyiket? (a do while-t azt vágom, hogy más).

2014. aug. 15. 13:44
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én for ciklust általában akkor használok, ha az egész tartományon MINDIG végig fog menni.

While-t pedig akkor, ha nem.

De ez csak az egyéni hozzáállásom, véleményem.

2014. aug. 15. 14:00
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Más szavaival:

"The main difference between the for's and the while's is a matter of pragmatics: we usually use for when there is a known number of iterations, and use while constructs when the number of iterations in not known in advance."

Egy tömb bejárását például tipikusan for ciklussal szokás megvalósítani. Emellett a for cilkussal rögtön kapunk egy csökkenő/növekvő változót, megállási feltételt és a csökkenés/növekvés mértékét, amit a while-nál külön-külön kellene megadni.

Az olvashatóságot is növeli a helyes ciklus megválasztása.

2014. aug. 15. 14:04
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
For akkor kell ha tudod előre, hogy mennyiszer kell lefutnia, while meg akkor ha nem tudod, és a cikluson belül történő dolgok fogják eldönteni.
2014. aug. 15. 14:18
 4/5 anonim ***** válasza:

Laciii jól írja, ennyi a különbség.

De egyébként kicserélhetőek egymásra megfelelő körültekintéssel.

2014. aug. 15. 15:15
 5/5 anonim ***** válasza:

A for-t általában adott számú iterációhoz használják, ez nem csak tömb bejárása pl. 20-szori ismétlés is tipikusan for ciklussal megy. A while meg egy feltétel teljesülésére várásnál kézenfekvőbb. A for átalakítható while-ra (bár én ezt nem szoktam, mert nehezebben olvasható), fordítva elég furcsa lesz for(;felt;).

A végtelen ciklus meg lehet mindkettővel, for(;;) vagy while(TRUE), a do-while-t nem láttam ilyenre használni, pedig lehetne. Megjegyzem a do-while is átalakítható while vagy for ciklusra, sokan át is alakítják. Tehát egy ciklus is elég lenne a nyelvben, ami valószínűleg a for lenne, mert az tudja a legtöbbet.

2014. aug. 15. 16:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!