Üdv! Nullákat számláló ciklusra lenne szükségem. Pl 10-re 1 100-ra 2-t dobjon ki stb. Kókányoltam valamit, de hiányzik belőle valami, írna valaki tippet, hogy mi lehet a baj?
while(szam !=0)
{
szam = szam / 10;
++nullszamlalo;
}
/*Előre is köszönöm! :)*/
int Num = 1023002;
int Count = 0;
while (Num != 0) {
if (Num % 10 == 0) Count++;
Num /= 10;
}
Én Delphiben szöveggé konvertálnám, aztán meg mehetne a karakterenkénti nulla keresés.
G.
Köszönöm! Jó lett!
És rájöttem miért nem volt jó az enyém :D
scanf("%i", szam); hiányzott a &...
"scanf("%i", szam); hiányzott a &..."
Ettől még ugyanúgy szar marad a tiéd, az ugyanis nem 0-kat, nem számjegyeket számol.
Nem szar, a fenti leírás nem volt egyértelmű.
Arra volt szükségem, hogy megszámoljam azt, hogy az adott 10 100 1000 stb számot hányszor lehet elosztani 10-zel, nem pedig arra, hogy az 2030405-ben hány db 0 van.
Az 1. és 2. kommentelő javaslatát megfogadva ugyanarra az eredményre jutott a programrészlet kimenete mint az általam írt kis részlet.
Az meg, hogy lemaradt a & jel tanulságos volt :)
Köszönöm az észrevételt.
Akkor meg sokkal egyszerűbb megoldás is van:
return ( (std::to_string(szam)).length() - 1);
Ez még túl hardcore nekem :D
Még nagyon novice szinten vagyok ;)
Én Delphiben szöveggé konvertálnám, aztán meg mehetne a karakterenkénti nulla keresés hátulról, amíg más számot nem talál.
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!