Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan lehet egy már régebben...

Hogyan lehet egy már régebben definiált osztályra hivatkozni?

Figyelt kérdés

Nemrég kezdtem a c++ programozást tanulni (ismét, mondhatni 2. nekifutásra mert az elsőnél félbeszakadt ugy az 5. óránál). Most járok a 8.nál, és az osztályokról, példányokól van szó. A könyv azt írta, hogy ha egy osztályt deklarálok, akkor arra később más programban hivatkozhatok

Pl. #include "animals.hpp" vagy .hp vagy .h kiterjesztéssel. Ezek közül egyikkel sem fogadja el, hiába deklaráltam már jóval előtte az osztályt. Codeblocksot használok. Továbbá még egy kérdés ami furdalja az oldalam: Ha sima üres "lapot" nyitok, amin nincs beírva semmi, akkor pl. az egyszerű parncsoknál, pl. #include <iostream> azt irja, hogy nem található az iostream állomány, ha viszont uj projektet inditok, már egyből érzékeli. Ez mitől van?

2014. júl. 28. 21:26
 1/6 anonim ***** válasza:

Ennek az lenne az értelme, hogy a classodat külön deklarálod (egy .h, .hpp fájlban), majd külön definiálod egy .c, .cpp fájlban.

[link]

Az el-nem-fogadás azért lehet, mert vagy nem is létezik a .hpp-d, vagy nem része a fordítandó projectnek. CodeBlocksban (is) jobbgomb a projectre, fájl hozzáadása.

2014. júl. 28. 21:37
 2/6 A kérdező kommentje:
Renden, köszönöm a gyors választ. Továbbá még ha kérhetném, valaki fájlkezeléssel kapcsolatos tutorialt/honlapot, ahol leirja mit mi csinál, példával tudna adni? Megköszönném.
2014. júl. 28. 21:44
 3/6 anonim ***** válasza:

[link]

Itt ír a fájlokról, de a többi is érdekes lehet.

Ilyesmiket egyébként Gúglinak is lehet mondani, "c++ file example"-re tucat mintakódot ad. Persze az alapokhoz jobb valamilyen összeszedett tananyag/könyv/tutorial.

2014. júl. 28. 21:56
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen, ezért kérdeztem. Az alapok után már tágítanám a tudásom, de ha az nincs meg, és nincs példa sem akkor nem értem a kódot :D. Illetve persze köszönöm a segítséget. Továbbá még csak egy apró (lehet kissé hülye ) kérdés, de milyen tudás szükséges a munkavállaláshoz? 18 éves vagyok, még van 1 év az iskolából, de kíváncsi lennék, hogy (márha ezt így el lehet dönteni) mennyi a mondhatni alaptudás, amely munkavállaláshoz már elég lehet.
2014. júl. 28. 22:11
 5/6 anonim ***** válasza:

C++-al? Sok, ha csak ezt-azt kell kódolni akkor magasabb szintű nyelvet választanak.

[link]

Munka előtt erre nézz rá, érdekes:)

2014. júl. 28. 22:15
 6/6 A kérdező kommentje:
Értem. És a magasabb nyelv alatt pl Javat értesz?(csak kérdezem mert sok jót/rosszat hallottam róla, illetve tervbe van véve annak is az elsajátitása ha ez megvan :D )
2014. júl. 28. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!