C++-ban szeretnék olyat csinálni, hogy szöveges dokumentumban adatokat tárolni, amiben számok és betűk/szavak is vannak. Viszont azokat hogy tudom beolvasni?
Be tudod olvasni egész számként:
Az olvasást ez a sor csinálja (persze a többi nélkül nem megy:
inFile >> n
Ja... megint nem olvastam el normálisan a kérdést. :)
Ha kötött sorrendben vannak, pl. szám - betű szám - betű, akkor szerintem felváltva olvasva int-be és string-be, működnie kell.
Ha nem kötött a sorrend, akkor viszont beolvasod az egész sort, és szétdarabolod / karakterenként mászkálsz, és vizsgálgatva konvertálod.
Számot számként úgy tudod kezelni, ha kivonsz belőle 0x30-at. Ha pedig több helyiérték is van, akkor az aktuális számérték helyiérték helyes tízszeresét adod az előzőhöz.
De ide már nem elég a c++ logika, kicsivel lejjebb kell ereszkedni, c szintre.
scanf-et nem ajánlom, mert ha nem megfelelő formátumsztring szerű csoport következik, akkor segmentation faultot kapsz. Ezt a parsolást érdemesebb bájtszinten kézzel megírni.
Köszönöm a segítséget!
Kötött sorrendben lesznek az adatok.
De egy tömbbe semmiképp nem tudok számként és sztringként is beolvasni ugye?
Hanem 2 tömb kell.
Még annyit szeretnék kérdezni, beolvasásnál akkor melyiket hazsnáljam, hogy szavanként olvassa be? Pontosabban szóközig olvasson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!