Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Javaban hogyan tudok saját...

Javaban hogyan tudok saját PDF reportot készíteni?

Figyelt kérdés

Nagyjából 3-4 hónapja tanulom a Java nyelvet. Szeretnék készíteni egy egyszerű nyilvántartó rendszert. (Ami azt illeti nagyjából a fele már elkészült). Azonban szeretném az adatokat (pl. egy táblából) kiexportálni egy pdf dokumentumba. Találtam jó pár könyvtárat(Itext stb.), de ezek nagy része nem ingyenes. Ha mégis ingyenesen letölthető, akkor is külön kell majd licencelni, ha mondjuk pénzért akarom árulni a szoftveremet.

Ezzel kapcsolatban lenne igazából két kérdésem:

1. Van olyan lehetőség, ami akkor is ingyenes, ha mondjuk én pénzért akarom árulni a szoftvert? (Ha jól tudom, ezek az LGPL licencek, de sajnos ezzel sem vagyok igazán tisztában...:)

2. Egyébként engem érdekelne az is, hogy hogyan lehet megvalósítani ezt az egészet (pdf-be exportálás), de nem igazán találtam anyagot hozzá a neten. Az egyetlen, amit mégis találtam az az Acrobat oldalán volt, de az szörnyen bonyolult volt számomra... Esetleg valami tutorial, ebook ezzel kapcsolatosan található a neten?

2014. júl. 23. 22:08
 1/3 anonim ***** válasza:
Nézd meg ezt esetleg, [link]
2014. júl. 24. 00:44
 2/3 A kérdező kommentje:
Most keresgéltem a neten, és találtam egy könyvtárat: JasperReport. Erről tud valaki valamit? Elméletileg LGPL, tehát ingyen használhatom akkor is, ha pl. én el akarom adni a szoftveremet, ugye?
2014. júl. 24. 09:55
 3/3 A kérdező kommentje:
Még egy kérdésem lenne... Az iText weboldalán láttam, hogy kb. 1300 dollárért lehet licencelni 10 gépet. Ezt most hogyan érted? Pl., ha csinálok egy alkalmazást, amit el akarok adni, akkor ezen a licencen az alkalmazást fejlesztő gépet értik, vagy azt, amelyre telepítem? Bocs, hogy nekem ez nem annyira világos, bár mondjuk az is igaz, hogy értelmetlen lenne az utóbbi...
2014. júl. 24. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!