Van haszna a Java-ban ennek a sok listának? (Collections)
ez a java sajátossága? Sokan mondják, hogy a Java mindent túlbonyolít, és hogy van amit 500 sorban kell leírnod amit amúgy egy másikban 15 sorba. (ez csak egy eltúlzott példa volt). Ezt pont asszem a C++ alkotója mondta az egyik videóban, de attól függetlenül ő is ajánlja a Javat.
Meg pl a Queue és Stack számomra ugyan azt mondják, mert ugye a queue sorba állítja a dolgokat, az elsőt helyezi előnybe, ahogy a Stack is. Csak úgy magyarázták, hogy a Stack olyan, mint amikor az edényeket egymásra rakjuk, a queue meg mint amikor sorba állunk, de ott is mindig az első élvez prioritást.
Jah és amúgy igen, én is láttam, hogy lehet listát listába tenni, ahogy egy vagy több tömböt egy tömbbe.
Stack (LIFO: last in first out): ha tányérokat pakolsz egymásra, akkor elsőként azt tudod levenni, amelyiket utolára ráraktad
Queue (FIFO: first in first out): mikor az emberek sorban állnak, akkor az kerül sorra elsőként, aki elsőnek állt be a sorba
Nem a Java sok kész megoldást ad, nem kell mindegyiket használni, mert néhány esetben ostobaság jön ki belőle. Általában Java-ban gyorsabb a fejlesztés mint C-ben vagy C++-ban, és kevesebb a kód.
Az, hogy mi interface meg mi implementáció azt nem olyan egyszerű eldönteni, néha engem is megzavar. Pl. a Queue interface a PriorityQueue meg osztály, miközben nem csak kupacon alapuló PriorityQueue-t lehetne csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!