C#-ban elakadtam 1 kicsit, tudnátok segíteni?
Figyelt kérdés
A célom az lenne,hogyha lenyomok a billentyűn 1 gombot (akármelyiket) akkor azt érzékelje és ha teljesült,akkor jöjjön fel egy Message box. Az egyedüli bajom annyi,hogy nem tudom ezt milyen parancsal tudom végrehajtani,mármint maga az érzékelést. Válaszokat köszönöm!2014. júl. 14. 13:01
1/4 A kérdező kommentje:
Találtam 1 ilyesmit "Control.KeyPress Event" de erre meg 101 hibát dob ki állandóan. 2013-as Visual Studio-val dolgozom.
2014. júl. 14. 13:37
2/4 anonim válasza:
Először is a form keypreview tulajdonságát állítsd true-ra, majd a KeyDown eseményhez rendelj eventhandlert és kész is :)
3/4 anonim válasza:
A formos megoldás (amit az első válaszoló ajánlott) csak akkor működik, ha a Form van focusban.
Amennyiben a windowson belül akarod elkapni a lenyomott gombokat, akkor hookolni kell a winapi-ra, és azon keresztül beolvasni a lenyomott gombokat (így működnek pl a keyloggerek is).
Egy megoldás pl itt:
4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szuper! Köszönöm a válaszokat!
2014. júl. 17. 01:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!