Elmagyaráznád, hogy mikor használjak Queue típust List típus helyett és fordítva?
Figyelt kérdés
Miben jobb a Queue a List típus-tól és fordítva?2014. júl. 11. 01:31
1/4 A kérdező kommentje:
c# nyelv.
2014. júl. 11. 01:32
2/4 Sajtból van a hold : válasza:
Nem értek a C#-hoz, de a queue a hétköznapi életben várakozási sort és ilyesmiket jelent, míg a list felsorolást.
3/4 A kérdező kommentje:
Kipróbáltam és nem tapasztalok működésében semmi eltérőt pont ugyanaz mint a list.
Nem értem én ezt,hogy minek bele kettő.
2014. júl. 11. 03:00
4/4 anonim válasza:
Elemek kivételénél nagy elemszámnál gyorsabb a sor, ugyanis nem kell átindexelni az alatta lévő elemeket, mivel nem random helyről veszed ki a kívánt elemet, hanem a tetejéről. Ennek a műveletigénye O(1). Lista esetén az alatt lévő összes elemet eggyel följebb kell "tolni", ez legrosszabb esetben, vagyis a tetejéről való levétel esetén O(n). A különbség főleg akkor jön elő, ha egy loopban hajtod végre nagyobb elemszámnál.
A lista akkor hatékonyabb, ha indexelt elemekhez szeretnél hozzáférnél, random helyről szeretnéd az elemet visszakapni. (Ennek oka, hogy a queue nem rendelkezik az IList interface-szel ugye)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!