Game maker-be hogy lehet az megcsinálni hogy F betűvel bekapcsol és ugyan úgy F betűvel kikapcsol?
"ha light=1 és light=0"
Hogy lehet egy időben igaz a kettő?
megoldottam alarmal
if light=0 {alarm[0]}
if light=1 {alarm[1]}
Egy tipp:
szoktasd bele magad egy rendes szintaktikába. A fenti kódot inkább így:
if (light == 0) {
alarm[0];
} else if (light == 1) {
alarm[1];
}
Tudom, a game maker úgy is beveszi, de később gondjaid lesznek, ha nem szoksz ehhez!
JS:
var x = 0
onkeypressre behívod a funkciót:
function trollingAroundTheWorld(x){
x = 1-x
}
Ilyenkor ahányszor behívod a funkciót, megfordítja a booleant, amit most integerben tárolunk.
Amúgy ezt itt tanultam GYIKen, ha valaki olvassa ezt, köszönöm neki a módszert, már vagy 10x nagyon jó szolgálatot tett. Én le ifezgettem volna.
@14:15:
Hurrá, végre valaki! Engem is dühítenek a melléfogásaim, de már visszavettem az utólagos javításra való hajlandóságomból, mert még mindig ugyanarra a kérdésre válaszolgatnék... Viszont a névelők lenyesése olyan idióta divat itt a Gyakorin, amelyhez csakugyan kár lenne hozzácsapódni.
Kedvencem még a gyíkos ragozás, pl. "Photoshop-al", de még jobb így: "Photoshop al", de
csinos az "ugyan úgy", "ugyan olyan", "ugyan az" bokréta is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!