Szeretnék megtanulni programozni. Hogyan kezdjek hozzá? Melyik nyelvvel? Valami ajánlott könyv esetleg?
Programozni tanulni ne HTML-el kezdj, mert a html nem programnyelv.
A legjobb talán a pascal (tanulni), esetleg a C vagy a JAVA. Szinte mindegy melyikkel kezdesz, mert később úgyis megbirkózol bármelyikkel és hogy melyiket fogod használni, azt az adott feladat határozza meg.
Én a pascalt (delphi) javaslom, mert jól olvasható, rengeteg forrást találsz hozzá és könnyen elsajátítható nyelv.
Én nagyon Delphi (Pascal) párti vagyok - mindenre képes, érthető nyelven -, de nem ajánlanám mivel szinte minden 'menő' nyelv C alapokra 'támaszkodik'. A Java és Python szerintem nem alkalmas kezdetnek, mert vagy őket megérted elsőre vagy a büdös életbe sosem. A C nagyon alacsony szintű, ezért inkább C++, bár néha jó egy-két C-s alap is jót tesz, ha hajlasz a WEB felé PHP, JS. A C# szorosan kapcsolódik keretrendszereihez, de végül is könnyen megérthető csak szerintem más nyelvhez képest sokat kell 'udvarolni neki' egy-egy dolog végrehajtásához - az én szempontom szerint, Delphi-hez képest -
A Pascal, Delphi vonal akkor ha a Delphi XE... sorozatban kívánsz fejleszteni - iOS, Android, Windows, Mac....
A Basic 'típusú' nyelvek érdekesek - első nyelvem volt - igaz a VB és a VB.NET igencsak feljövőben van.
Ha újra kezdhetném kimondottan C-vel kezdenék, de az az igazság annak idején a Basic, Pascal egyszerűbb volt mivel nekem nem megélhetési forrás volt a programozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!