Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hol találok egy részletes...

Hol találok egy részletes leírást a Struktogramról?

Figyelt kérdés

Úgy döntöttem a programjaimat struktogrammal szeretném megtervezni, és találtam néhány nagyon alapvető dolgot róla, de igazából még azt sem tudom, hogy milyen program létezik az ábrázolására.

Van valaki a struktogrammal dolgozik? Milyen rajzprogramban/táblázatkezelőben? És hol találok leírást az elágazásoktól kezdve, a beolvasáson át, a ciklusokig a leggyakrabban használt utasításokra?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2014. jún. 17. 21:47
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

dia

(bár nem igazán értem, minek akarod ezt, de mindegy)

2014. jún. 17. 21:52
 2/10 A kérdező kommentje:

Diákkal? Hmmm, én először az excel-hez hasonló progikra gondoltam, mert az áttekinthetőbb nem?

Amúgy itt írja: [link]

Ezt:

[link]

2014. jún. 17. 22:00
 3/10 anonim ***** válasza:

A dia egy program.

Egyébként vicces, hogy egy tankönyvben szereplő mondattal indoklod, hogy egy programozó programozni akar :) ...

Amúgy eléggé elnagyolt ez a tananyag, innen aztán nem fogod megtudni, hogy megy gyakorlatban.

2014. jún. 17. 22:33
 4/10 anonim ***** válasza:

Te jó ég. Ezt az anyagot hagyd a fenébe.

A Struktogram egy konyhanyelv, gyakorlatban nem használják semmire. Tudományos folyóiratokban léteznek beszédes algoritmus leírások de semmiképpen sem az olyan vackok mint amiket iskolában erőltetnek. Ezek igazából arra jók, hogy a nebuló valami vizuális dolgot lásson, ne a száraz algoritmust, vagy konyhanyelvet.

Ez olyan kb mintha az Abc tanulása után a C-t cicabetűnek neveznéd.

2014. jún. 18. 00:38
 5/10 A kérdező kommentje:
Értem, és ebben az esetben mit tehetnék, mit tanácsoltok? Valahogy mégis meg kell terveznem az algoritmust és le kell írnom valahova...
2014. jún. 18. 17:14
 6/10 anonim ***** válasza:

Én a papírt meg a tollat ajánlom. Képzeld azzal bármit le tudsz írni :D

Egyébként, én nem sokat szoktam tervezni. A stukitól egyébként is égnek áll a hajam, ha nagyok muszáj használom, de a pszeudokódot jobban csípem.

Ha arról van szó, összedobok egy UML-t. Csak magát az osztályokat szoktam tervezgetni. Algoritmust kevésbé. De lehet, hogy csak én vagyok ilyen "mazochista"...

2014. jún. 19. 12:58
 7/10 anonim ***** válasza:

Papír ceruza.

Az UML osztály szinten nagyon hasznos.

Algoritmus tervezésre meg még mindig a pszeudokód a legjobb. Illetve ha olyan a feladat, akkor talán érdemes MATLAB-ban prototypolni.

2014. jún. 19. 14:06
 8/10 A kérdező kommentje:
Értem, a papír ceruzától én sem tértem még el teljesen (megjegyzem nem is akarok), de mi van akkor, ha eszembe jut, hogy egy lépést kihagytam ennél meg ennél? Igen odaírom mellé, de mégis jobb erre a gép... Egyébként köszönöm a válaszokat, akkor utánanézek a pszeudonyelvnek is!
2014. jún. 19. 16:16
 9/10 anonim ***** válasza:

A pszeudonyelv maga a konyhanyelv.

Olyan mint bármelyik recept; végy 1 kiló lisztet... stb.

Vannak ajánlások és konvenciók rá, de a világon senkit sem érdekel. Egy a lényeg: olvasható legyen, könnyen érthető és szabatos.

Gyakorlati példa:

Járd be a fát hosszában először keresve.

d = mélység

Ha az elem == gyökérelem

Végezd el a vizsgálatot

Ellenben

iteráció += 1

2014. jún. 19. 23:34
 10/10 anonim ***** válasza:

[link]

Hajrá.

2014. jún. 20. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!