Az autós játékoknál a visszajátszás nem egy videó, ugye? Hanem csak egy bot. (? )
utolsó: akkor nem nagyobb lenne a gépigénye is? Mert a futam közbe venné fel, és gondolom próbáltál már játszani úgy, hogy közbe veszed a videót pl fraps-al. A 60 fps-ből lesz 20-30.
Első: mivel a fifában csak egy embert irányítasz egyszerre, így nem kell eltárolni mindenkiét külön,csak mindig annak az egynek. Az AI amúgy is gondoskodik az npc-kről, így azok már eleve listázva vannak. (Gondolom én)
A videó rögzítése a memória használat miatt lenne költséges.
Van egy kb. 1280*1024-es pici monitorod, és 24 bites módban renderel a játék, 60 fps-el. Akkor itt másodpercenként 1280*1024*3*60 bitnyi adatot kell rögzíteni.
Ha mondjuk 300 darab mozgó objektum van a pályán, és mindegyiknek ismert 3*16 bites koordinátája és 3*16 bites forgásszöge, akkor 16*16*3*3*300*60 bitnyi adatot kell rögzíteni.
Vagyis durva sacc alapján is, az egyetlen kameraállásban történő rögzítés önmagában kb. 6-szor annyi memóriát használ. Ha n kameraállás van, akkor meg n * 6-szor.
A valóságban azonban még ennél is élesebb a különbség. Ugyanis pl. egy autós játék esetében általában az összes kameraállás a versenyzőt követi valamilyen szinten. Azaz, azokat az objektumokat, amelyek a játék közben nem látszódnak a kameraállás közelében, azokat rögzíteni sem kell, mivel a visszajátszáson sem fognak látszódni.
Plusz: a mozgások rögzítésének létezik optimálisabb módja is a folyamatos mintavételezésnél, különösen ha elég megközelítőleges, szemléletes eredményt mutatni a visszajátszáson. (Hiszen a pontos szimuláció és mérés nem a visszajátszásnál történik)
Ráadásul, ha vannak determinisztikus események, például az AI által vezérelt mozgás olyan környezetben, ahol a felhasználó nem tudja azt befolyásolni, akkor elegendő a felhasználó által befolyásolható részt rögzíteni. A többi determinisztikus esemény újra kiszámítható a visszajátszásnál.
"utolsó: akkor nem nagyobb lenne a gépigénye is? Mert a futam közbe venné fel, és gondolom próbáltál már játszani úgy, hogy közbe veszed a videót pl fraps-al. A 60 fps-ből lesz 20-30."
Nyilván arra gondoltam, hogy a lejátszás gépigénye egy videónál kisebb, mint egy demonál. (és a videohoz a játék fájljai sem kellenek, csak egy kodek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!