Szerintetek van jövőjea D nyelvnek? Ez a nyelv jó grafikus programok írására?
Azt olvastam róla hagy OO nyelv de én ezt nem látom.A hello world amit láttam benne nem is egy osztályon belül van.
Azt is olvastam róla,hogy sok c és c++ függvényeket is lehet használni benne de ez hogyan is van pontosan?
Szeretnék mélyebben belemerülni egy olyan nyelvbe ami sebességben ott van a toppon.Eddig c# nyelvet tanultam meg egy kis c++ t.
Mi a véleményetek.Elképzelhető,hogy a jövőbenfognak ebben grafikus motrokat fejleszteni?
Valóban olyan gyors mint a c++ ?Egyébkén van garbage collectora.
"Azt olvastam róla hagy OO nyelv de én ezt nem látom.A hello world amit láttam benne nem is egy osztályon belül van. "
Felteszem akkor a Java nevű csodát használtad eddig. [link]
"Azt is olvastam róla,hogy sok c és c++ függvényeket is lehet használni benne de ez hogyan is van pontosan?"
Pontosan így.
"Szeretnék mélyebben belemerülni egy olyan nyelvbe ami sebességben ott van a toppon.Eddig c# nyelvet tanultam meg egy kis c++ t. "
Miért fontos, hogy sebességben a toppon legyen? Egyébként ezt hogy méred le? Mihez viszonyítasz? stb. Csak kíváncsi vagyok.
"Mi a véleményetek.Elképzelhető,hogy a jövőbenfognak ebben grafikus motrokat fejleszteni?
Valóban olyan gyors mint a c++ ?Egyébkén van garbage collectora."
Elképzelhető. Van olyan gyors mint a C++? A sebességet elsődlegesen nem a nyelv, hanem a fordító és a célplatform, illetve a célplatform és a nyelv kapcsolata határozza meg. A C++ előnye, hogy elvben képes akár optimális kódot is előállítani az adott platformon. Ez nem jelenti azt, hogy ez a leggyorsabb is lesz! Sokkal kisebb kihatása van a futási sebességre az implementációhoz képest.
További hozzáfűznivaló:
Igen, az optimális kód előállítására tervezett nyelveknek lesz jövője. Ez szinte garantált. Hiszen bizonyos területeken csak ezt éri használni.
Viszont azt is hozzá kell tenni, hogy az optimális kód előállítására való fókusz legalábbis a mai statikus nyelvek esetében azt jelenti, hogy nem tudsz futásidőben kódot fordítani. Ez algoritmikai szempontból korlátozza a képességeket, vagyis, végső soron lassabb eredményhez is vezethet. Tehát annak ellenére, hogy pl. egy Python program jellemzően kb. 50-szer lassabb egy hasonló módszerrel megírt C programohoz képest, egy cég például a big-data rendszerét Python-al optimalizálta. Készítettek egy olyan rendszert, ami Python adatszerkezetekből, LLVM segítségével generál optimális közeli kódot, és mindezt adaptívan teszi. Így sikerült egy olyan rendszert alkotniuk, ami az adatbázistáblák tárolásához jelentősen kevesebb memóriát használ, így a lekérdezések jelentősen gyorsabbak, mint a korábbi, C-ben írt rendszer, ami csupán statikus adatszerkezeteket használt, és nem tudta magukat a lekérdező, szűrő, stb. függvényeket, illetve a táblázatok struktúráját leíró kódot dinamikusan generáltatni.
Szóval jövője van a hasonló nyelveknek, így a D-nek is, de ahogy a tendencia mutatja, a dinamikus nyelvek ma már átveszik a vezetést. Hasonlóan, ahogyan korábban az OOP nyelvek tették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!