Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi lehet az alábbi hibajelensé...

Mi lehet az alábbi hibajelenség oka? (c++)

Figyelt kérdés

A suliban úgy tanultuk, hogy mikor létrehozok egy osztályt private az összes adattag és a public-ba be kellett tenni a settereket, gettereket és konstruktorokat. Ebben az esetben a classon kívül külön készítettük el a fentieket. Viszont én a netbeans segítségével a függvényen belül csináltam meg őket, mert ez jóval gyorsabb. Ebben az esetben viszont végig hibát jelez, csak akkor fut le, ha a public: után mindent kitörlök.

Most akkor mi a helyes? Miért nem működik a setter és a konstruktor ha ott van public adattagként?

2014. jún. 12. 08:39
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Másold be légyszi a hibás részt (amit ha törölsz, lefordul)...

Egyébként vannak az adattagok és a metódusok... A setterek és a konstruktorok szerintem az utóbbiba tartoznak...

2014. jún. 12. 09:01
 2/14 savanyújóska ***** válasza:
fuggveny!= class Akkor ha jól értem, órán volt egy header, és egy cpp, vagy egy header, de lényeg, hogy a fv-ek ket kulon helyen voltak deklaralva, es definialva. Majd amikor a classba irtad, akkor nem futott. Elmeletileg, ha mindent jol csinaltal, kene neki. Masreszt, hosszabb fuggvenyeket nem irunk headerbe, mert lassabb, inkabb rovidebbeket (getter, setter, esetleg nehany ktor) es azokat is erdemes inlinekent. (inline - forditasi idoben beilleszti a kodba, ahol elofordul, 2-3 sor szokott lenni egy inline fv., meg lehet vele sporolni a hivast.) Masreszt tenyleg posztolj kodot (hint pastebin.com), de legalabb hibauzenetet, es ez minden programozassal, debuggal kapcsolatos kerdesedre legyen igaz! (Forraskod + hibauzenet)
2014. jún. 12. 09:10
 3/14 A kérdező kommentje:

class Auto: public Jarmu{

private: bool benzines;

string tipus;

public:

Auto();

string getTipus();

bool isBenzines();

void setTipus(string);

void setBenzines(bool);

Amúgy ha kívül rakom a settert és gettert a függvényen akkor működik, de nem is írja be a tömbbe a példányt amit akarok, tehát valami más baj is van.

2014. jún. 12. 09:19
 4/14 anonim ***** válasza:

1. A Jarmu osztály definíciója hogy néz ki?

2. Az a kód, ami nem fordul le, hogy néz ki? Mert ez itt nekem jónak tűnik, eltekintve a class végétől ( }; )...

2014. jún. 12. 10:18
 5/14 anonim ***** válasza:

Egyébként private helyett használj inkább protected-et, mert a leszármazott osztály nem fogja látni a szülő private adattagjai, metódusait...

De javítson ki valaki, ha tévednék...

2014. jún. 12. 10:22
 6/14 anonim ***** válasza:
Kérlek másold be pastebinre az _egész_ kódot, úgy, ahogy hibás.
2014. jún. 12. 10:33
 7/14 A kérdező kommentje:

Köszi, de sajnos feladtam a hiábavaló hibakeresést. Megcsináltam úgy ahogy az órán tanultuk, tehát hogy minden setter, getter és konstruktor kívül van a classokon és így működik minden része.

A kód nem a legszebb, de már nem érdekel :(

2014. jún. 12. 11:04
 8/14 anonim ***** válasza:
Mindössze azért kértem, hogy másold be, mert fogalmam sincs még most se, hogy miről beszélsz, hol class-t írsz, hol függvényt, tök össze-vissza.
2014. jún. 12. 11:23
 9/14 A kérdező kommentje:
Nem szívesen másolom be mert a tanár még ráismer. DE mindegy is, köszi a fáradozást, de sajnos nincs rá sok időm, még egy csomó feladatot át kell néznem holnapra, ezért maradt, hogy mindent úgy írok ahogy tanultuk, nem próbálkozom a netbeans lehetőségeivel
2014. jún. 12. 11:38
 10/14 anonim ***** válasza:

Nem kérhetsz segítséget vagy mi?

Amúgy ha tényleg ennyire félsz kitenni ide, akkor nincs osztálytársad/csoporttársad, aki tudna segíteni?

2014. jún. 12. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!