Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C# -- mi a különbség?

C# -- mi a különbség?

Figyelt kérdés

Üdv, most tanulom a C# programozási nyelvet, és nem nagyon értek valamit.

ELSŐ KÉRDÉS

Egészen pontosan mi a különbség a

A=Convert.ToInt32(Console.ReadLine());

és a

A=Console.ReadLine();

sorok között abban az esetben ha int típusú változót veszünk fel?

Írtam egy ilyen programot:

using System;

namespace Valtozok

{

class Program

{

static void Main(string[] args)

{

int a = 0, b = 0;

Console.Write("a értéke: ");

a = Convert.ToInt32 (Console.ReadLine());

Console.Write("b értéke: ");

b = Convert.ToInt32 (Console.ReadLine());

Console.WriteLine("\n a={0} \n b={1} \n a+b={2}", a, b, a + b);

Console.ReadLine();

}

}

}

És tökmindegy hogy melyiket használom, mert mind a kettő esetben működik a program ugyanúgy, csak annyi , hogy amikor using System; -t használom akkor indítás előtt hibát jelez a visual c# 2010 express.

MÁSODIK KÉRDÉS

Mi a különbség a c nyelvek között? (c, c#, c++)

Köszönöm a választ :)

2014. jún. 11. 17:57
 1/10 anonim ***** válasza:
2014. jún. 11. 17:59
 2/10 A kérdező kommentje:

köszönöm, nem láttam rá választ, nem volt időm a kérdés megírása után sokat keresni.

Első kérdésről tud valaki nyilatkozni? :)

2014. jún. 11. 20:09
 3/10 anonim ***** válasza:
Próbálj meg integerré konvertálás nélkül betűt beírni.
2014. jún. 11. 20:12
 4/10 A kérdező kommentje:
Megpróbáltam. Ugyanaz történik: crashol a program, és felteszem azért mert a változó típusa mindkettő esetben alapból integer, még mielőtt konvertálna akármit is.
2014. jún. 11. 22:31
 5/10 anonim ***** válasza:

Szerintem te valamit benéztél. Ha konvertálás nélkül adod értékül "a"-nak, akkor le se fordulhat, mivel a ReadLine stringet ad vissza, ezt nem adhatod értékül "a"-nak.

Ha a using System-et kiveszed, akkor mégnagyobb a baj, hiszen a Console osztályt se fogja megtalálni.

2014. jún. 12. 07:19
 6/10 A kérdező kommentje:

utolsó: ezt mondtam én is. a=integer, ezért nem lehet stringet adni értéknek.

Hol volt egyébként szó using System kivevésről? eszembe se volt :D

2014. jún. 12. 11:55
 7/10 anonim ***** válasza:

"hogy amikor using System; -t használom akkor indítás előtt hibát jelez a visual c# 2010 express. "

Ebből számomra az következik, hogy ahhoz hogy működjön a program ki kell szedni a using Systemet. Nálad működök a program => te kiszedted a using Systemet. A fenti mondatot te írtad. Én csak ezen a módon tudom értelmezni. Lehet félreértettem amit írtál, de ebben az esetben szerintem te írtad rosszul.

a using System mindenképp kell ahhoz, hogy működjön a program (Megtalálja a Console osztályt). Szóval szerintem még mindig te nézel be valamit. Tuti, hogy a ReadLine visszatérési értékét nem fogod tudni betenni egy int-be

2014. jún. 14. 10:01
 8/10 A kérdező kommentje:

Hoppá, nem azt akartam írni :)

A mondat helyesen így szólt volna:

hogy amikor A=Console.ReadLine(); -t használom akkor indítás előtt hibát jelez a visual c# 2010 express.

Ezt benéztem, bocs :D

Tehát a kérdés még mindig az hogy egy alapból integer változót miért kell integerré konvertálni.

És ami történik, hogy ha nem konvertálom integerré, akkor is ugyanúgy lefut a program, csak előtte ad egy hibaüzenetet.

2014. jún. 14. 12:47
 9/10 anonim ***** válasza:

A Console.ReadLine() eredménye string. Ezt kell integerré konvertálni (Parszolni)

Ha ezt nem teszed meg, akkor fordítási hibát kapsz. Kizárt dolog, hogy így működik a programod. Max az lehet, hogy egy korábban lefordított helyes verziót indítasz el. Nyomj egy Clean-t, vagy töröld le a bin és obj könyvtárakar. Tuti nem fog odakerülni exe, ha nem konvertászl

2014. jún. 16. 18:58
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm, mostmár világos. Az viszont még mindig fennáll, hogy TÉNYLEG elindult a program convert / parse nélkül is :D

Mindent megcsináltam. Na mindegy, a logikát értem, az a lényeg :) Köszönöm, megy a zöld pacsi

2014. jún. 16. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!