Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan lehet olyan felugró...

Cpt.Price11 kérdése:

Hogyan lehet olyan felugró ablakot csinálni amibe tudok írni egy hibaüzenetet és nem lehet bezárni és egy addot idő mólva leáll a gép?

Figyelt kérdés

#ablak #felugó
2014. jún. 5. 17:36
 1/7 anonim ***** válasza:

Felugró: msgbox(Üzenet, cím,...) -->.vbs-ben

Nem lehet bezárni: mindent be lehet zárni, kivéve, ha a billentyűzet és az egérért és az érintőképernyőért felelős minden szolgáltatást lekillelsz.

Idő múlva: .batban shutdown \ahogy akarod, annyi idő múlva.

2014. jún. 5. 17:41
 2/7 A kérdező kommentje:
És ezt hogy eleth egybe rakni hogy a felugró ablakban legyen benne a leállító parancs? Azt hogy nem lehet bezárni úgy értettem hogy beírom hogy do,loop
2014. jún. 5. 17:57
 3/7 anonim ***** válasza:

Ja, oks, bár az egy db lekillelhető folyamatot fog futtatni, és be lehet nagyon-nagyon könnyen zárni.

Egyébiránt úgy, hogy behívod a .bat fájlt a vbs-sel.

2014. jún. 5. 18:44
 4/7 iostream ***** válasza:

shutdown /s /t 3600 /c "le fog allni a gep es nem tehetsz ellene semmit MUHAHAHAHA"

Ez 3600 másodperc (egy óra) múlva állítja le. Gondolom megtalálod, hol kell cserélni, hogy más legyen.

Le lehet állítani, de ismerni kell hozzá a shutdown parancsot.

2014. jún. 5. 19:19
 5/7 anonim ***** válasza:
Én a bezárhatatlan msgboxra gondoltam, hogy simán bezárható,de az egy óra bőségesen elég egy googlizáshoz, hogy a shutdownt leszedjem. Én inkább nem adnék visualt.
2014. jún. 5. 19:59
 6/7 iostream ***** válasza:

1. Beállíthatod azonnalira, 10 másodpercre, 10 órára is (van valami felső korlát, de már nem emlékszem, mennyi, nézzem eg, aki akarja).

2. Nem feltétlenül jön rá valaki, hogy mi történik. Nem mindenki elég intelligens és tapasztalt ahhoz, hogy tudja, mire kell guglizni. Lásd gyakorikérdések.

2014. jún. 5. 22:40
 7/7 anonim ***** válasza:

iostream: na ebben tökéletesen igazad van.

Az időintervallum átállítását magam is alkalmaztam, értem én, de gondoltam, ha adsz egy órát, kihasználom :D

2014. jún. 5. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!