Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A magyar programozók miért...

A magyar programozók miért használnak angol szavakat programjuk során? (többi lent)

Figyelt kérdés

Gondolok ilyenre:

Pl. van egy fgv-ük:

int add(int f,int d)

{return f+d;}

Pedig lehetne így is:

int osszead((int f,int d)

{return f+d;}

Tehát változóknak, függvényeknek,eljárásoknak angol szó, szavak...

Miért nem magyar?

Hagyjuk,hogy ha a magyar programozó valamilyen angol cégnél dolgozik...ahol angolok is dolgoznak...

2014. jún. 1. 15:01
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

,,Mi a helyzet azokkal,akik magyar egyetemeken,fősulikon tanulnak magyarul?:D"

Ők is angolul tanulnak programozni. Legalábbis a BME-n biztosan, de szerintem a többi egyetemen is.

2014. jún. 1. 15:50
 12/25 A kérdező kommentje:

"getKacsazsir(). ": hát igen.:D

#11:

Angolul tanulnak?

Huh,mit is értünk "angolul" alatt?

Mert én úgy értettem,hogy pl. az illető beül prog1 előadásra és a tanár már angolul kezd el magyarázni.

2014. jún. 1. 15:59
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

A szaknyelvben rengeteg angol kifejezés van (kb. csak az).

A programozás nyelve az angol. Deal with it.

2014. jún. 1. 16:03
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

"Ők is angolul tanulnak programozni. Legalábbis a BME-n biztosan, de szerintem a többi egyetemen is."

Hát mi a BME-n projekten dolgoztunk egy tárgynál, és az elején megegyeztünk, hogy magyar elnevezéseket használunk, mert mindenki tud magyarul és egyszerűbb (dokumentációt magyarul kellett írni). Amúgy szerintem is az angol jobb, de el lehet térni. A Java-ban az ékezetes változó/metódus elnevezéseken én is kiakadok (pedig tök szabályos), mert az már beteg. Ott lehetne "public static int összead(int á, int bé) { return á+bé; }". :D

2014. jún. 1. 16:05
 15/25 A kérdező kommentje:

"ublic static int összead(int á, int bé) { return á+bé; }"

lolololololololoolololol. XD

2014. jún. 1. 16:40
 16/25 anonim ***** válasza:

"Hát mi a BME-n projekten dolgoztunk egy tárgynál, és az elején megegyeztünk, hogy magyar elnevezéseket használunk"

jé, csak nem szoplab4?

2014. jún. 1. 17:10
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy már írták, leginkább a könnyebb nemzetközi együttműködés miatt, mert angolul minden programozó ért, más nyelven viszont nem biztos (örültem neki, mikor valamelyik OpenSource kódrészletben német metódusokra bukkantam). Ezen kívül én pl gusztustalannak tartom a két nyelv keveredését, és mivel a nyelv kulcsszavain kívül az API is angol van, ez elkerülhetetlen lenne másként. Más kérdés, hogy volt már, hogy ezt feláldoztam a kód olvashatóság oltárán, adózással kapcsolatos szakterületi nyelvet nehéz volt szótárazni, és semelyik másik fejlesztő sem értette, hogy pontosan miről is van szó. Így hát maradt a ronda, de érthető rész.

"Mi a helyzet azokkal,akik magyar egyetemeken,fősulikon tanulnak magyarul?"

Mi is ugyanazt az API-t tanuljuk, használjuk, mint bárhol máshol a világon, és ez angol. Diasoron ezek nyilván angolul szerepelnek. Sőt, van olyan, hogy bár létezik egy kifejezésnek magyar változata is, inkább az angol van használatban, mert elterjedtebb (lásd még hasítófüggvény->hash)

2014. jún. 1. 19:26
 18/25 SimkoL ***** válasza:
Majd ha egyszer megtanulsz 'normálisan' programozni nem fogsz ilyen kérdéseket feltenni. Egyrészt a 'régebbi' nyelvek nem támogatják az ékezeteket, másrészt a programozás nyelve az angol - jó vannak kivételek Comenius Logo... :) - Csak akkor használok magyar elnevezéseket ha magyarázok.
2014. jún. 1. 20:16
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Amíg nem tudsz biztonságos szinten angolul, addig elfogadható a magyar is, csak legyen következetes.

Amennyiben egy programozó el akarja adni a programját, és nem csak magyaroknak, akkor a kódot is szokták hozzá kérni. Ha azt nem dokumentálja és nem érthető a programozás nyelve, vagy nem veszik meg, vagy nagyon ügyesnek kell lennie. Az utóbbiból elhanyagolhatóan kevés van. Ezért az informatika közös nyelvén adják elő a tudományukat az emberek.

A multikulturális környezetben a cégek a közös nyelv használatával tudják csökkenteni a gátakat. És ez a nyelv jó ideje az angol.

A vívásban megmaradt például a francia, mint hivatalos nyelv, és egy ideig még a latin neveket is sok orvos fogja használni (bár azokat többnyire angolosították már), de az informatika mindig is angol volt és az is marad.

Még egyszer: a magyar terminológiai kódok is ugyan olyan jók, amíg nem tudsz angolul elég biztosan. De ha már tudsz angolul, érdemes átszokni erre, mert sokat segít.

2014. jún. 1. 21:57
 20/25 anonim válasza:

Tengor,

Olvasd mar el amit irtal. Ugyanugy irsz, mint amitol falra maszol.

"Én speciel falra mászok attól, ha valaki magyar mondatokba kever angol általános angol szavakat. Ne tegyétek ezt, please!"

2014. jún. 2. 11:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!