Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A tanár egy Snake és egy...

A tanár egy Snake és egy Puzzle játékot adott fel feladatnak. A Snake programját Delphiben kell megírni, viszont elakadtam. Talán egyszrübb volna a Puzzle?

Figyelt kérdés
Próbáltam segítséget kérni tőle de valami listákkal jött nekem, hogy azzal oldjam meg a feladatot. Igen, ám de én nem értek a listákhoz. A koordinátákat pedig valahol el kell menteni. A kígyó mozgásterét DrawGrid-ben gondoltam megoldani, de akkor a képek kirajzolása a gond. És még az is tetézi a gondot, hogy pont akkor hiányoztam, amikor a Timer-t vették és nem tudom használni. A kígyó pedig nem megy magától.

2014. máj. 23. 18:04
 1/3 anonim ***** válasza:
46%

És mi most hova szarjunk?

Elég egyértelműen tudod, hogy miket kell használnod, csak ezeknek kell utánanézni és máris lehet kódolni ezerrel.

2014. máj. 23. 19:00
 2/3 SimkoL ***** válasza:

Ha csak a Timer-rel van problémád szívesen elmagyarázom:

4 property-je va:

1.: Enabled : értékei True - fut a Timer - False értelemszerűen áll

2.: Intervall : Értéke ezredmásodpercekben adandó meg, ennyi időközönként hajtódik végre az eseménye az OnTimer

3.: Name : Nem igényel kommentet

4.: Name : Nem igényel kommentet

1. eseménye: OnTimer - ha más nevet nem adsz neki akkor

procedure TForm1.Timer1Timer(Sender: TObject); eljárás.

Ide írhatod a megadott - intervall - idő után végrehajtandó utasításokat.

Amíg az Enabled := True addig az eseményében leírt utasítások ciklikusan végrehajtódnak.

Alaphelyzetben Enabled := True és Intervall := 1000 azaz 1 másodperc.

2014. máj. 23. 21:33
 3/3 SimkoL ***** válasza:

*4.: Name : Nem igényel kommentet

4.: Tag : Nem igényel kommentet

2014. máj. 23. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!