Hogyan tudok táblákat összekapcsolni, úgy hogy az összekapcsolt táblák értékei a forrás táblából frissüljenek?
#1 vagyok, folyt. köv.:
Például akkor, amikor frissíted a kérdéses táblákat, lefuttatod a SELECT INTO-dat.
Arra szeretnék megoldást találni, hogy van kettő táblám, aminek adatai folyamatosan változnak. Ennek a két táblának egyes értékeit egy 3. táblában szeretném megjeleníteni a legfrissebb változások legyenek benne.
Erre a 3. táblára hivatkoznék, ezért szükséges, hogy folyamatosan a legfrissebb adatokat tartalmazza ez a tábla.
importálni akarom egy térinformatikai rendszerbe. Úgy gondolom, könnyebb már sql-ben külön táblát létrehozni a szükséges adatokkal és ezt importálni.
Vagy nem ilyen egyszerű, hogy "valósidejű" legyen a kapcsolat, ha egyik táblában módosítok, akkor az a másikban is módosuljon?
Köszönöm a válaszokat.
Nem tudom mi az a triggerelés. :) Még nagyon az elején vagyok az sql tanulásban.
Ha jól értem, akkor triggerekkel megoldható, hogy mindig frissítsen minden módosítás után?
Utána fogok olvasni, vagy ha van róla valami jó tutorial szívesen fogadom.
Ma tudtam vele foglalkozni. Csak összejött. :) Kicsit ferdén ülöm a lovat valóban.
Köszönöm az ötleteket, segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!