Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Java segítség (parancssori...

Resiek77 kérdése:

Java segítség (parancssori argomentumokkal kapcsolatos)?

Figyelt kérdés

Van egy Golyó osztályom, ami 6 (double) attribútummal rendelkezik. Parancssori argomentumként megkapom n darab ilyen golyónak az adatait, amelyekkel később majd számolnom kell.

Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehetne ezeket a legegyszerűbben lekonvertálni (String->double) ÉS elhelyezni őket valahogyan úgy, hogy a későbbi számolásoknál se legyen sok gond velük.

#Java #parancssori argomentumok
2014. máj. 1. 12:43
 1/3 anonim ***** válasza:

A konvertálási lehetőségek adottak:

- Double.parseDouble / valueOf

- vagy csinálhatod Scanner-rel is

Végiggyalogolsz az argumentumokon és a konverter függvényekkel átalakított értékeket eltárolod a Golyókba manuálisan.

VAGY:

Ha rövidebb kódot akarsz, segítségül hívhatod a Spring Expression Language-et (most ismertem meg, szerintem kúl cucc):

- a Golyódnak csinálsz egy 6 paraméteres konstruktort

- a parancssori argumentumokat úgy fogadod, vagy rendezed, hogy egy paraméterlistát adjanak ki, pl.: "0.5,1.2,4.3,5.6.1.4,0.3"

- és az SpEL-lel létrehozol egy Golyó osztályt:

ExpressionParser parser = new SpelExpressionParser();

Expression exp = parser.parseExpression("new Golyó('"+paraméterlista+"')");

Golyó golyó = exp.getValue(Golyó.class);

(Nem teszteltem.)

2014. máj. 1. 16:50
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi
2014. máj. 1. 16:56
 3/3 anonim ***** válasza:

"és az SpEL-lel létrehozol egy Golyó osztályt"

akarom mondani objektumot :)

2014. máj. 1. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!