PHP programozásom 2# kijavítaná valaki?
Nagyon szépen megkérek valakit, hogy javítsa ki nekem ezt a hibámat:
Hiba " Notice: Undefined variable: pg in C:\xampp\htdocs\bara2\admin\config\setup.php on line 21 "
Kód:
$dbc = mysqli_connect('localhost', 'root', '', 'study_dynamic') OR die ('Could not connect to the datebase because: ' . mysqli_connect_error() );
include('functions/sandbox.php');
include('functions/template.php');
if(isset($_GET['page'])){
if ($_GET['page'] == '') {
$pg = 'home';
} else {
$pg = $_GET['page'];
}}
$page_title = get_page_title($dbc, $pg);
?>
##############xx
Tudom hogy az issettel kell, Elsőre a page volt undefinied, arra irtam egy isset-et jó lett, most a $pg undefinied- erre irtam egy isset-et de ez már nem jó. nem értem mi baj vele
Ahogy kivettem amit mondtál.. Az eleje:
if(isset($_GET['page'])!==1){ ##
if (isset($_GET['page']) and $_GET['page'] != '') $pg = $_GET['page']; else $pg='home';
vagy szó szerint ahogy leírtam:
if (isset($_GET['page']) == FALSE or $_GET['page'] == '') $pg = 'home'; else $pg = '$_GET['page'];
if(isset($_GET['page'])==false){
$pg = 'home';
} else {
$pg = $_GET['page'];
}
############xx
Sikerült. Köszönöm..
PHP-ben ez:
if(isset($_GET['page'])==false){ ugyanaz, m int ez:
if(isset($_GET['page'])==0){ Erre figyelj oda. Ha bitosan típust kell vizsgálnod, akkor:
if(isset($_GET['page']) === false) { így.
Ezt még a tapasztalt kollégáim nagy része is benézi általában.
Egyébként ez sokkal egyszerűbb:
if(!isset($_GET['page'])) { Itt csak egy ! jelet tettem elé, így ugyanazt jelenti, csak nem kellett mögé tenni a false-t.
én még azért hozzátennék még valamit.
if(!isset($_GET['page']) && $_GET['page'] === '') {
így biztosabb.
Nem értem a Kérdést nevű felhasználó kérdése:
PHP programozásom kijavítaná vbalaki 03#?
<--Mielőtt elakadnátok a nevében, tudom,. hogy nemkell javítani semmit, csak az összes kérdésem ezen címszó alatt teszem fel -->
Egy olyan kérdésem lenne , hogy . Mi annak a neve és miben kell megírni azokat az e.maileket, amikor Kapok egy e-mailt, és megnyitom és automatikusan átirányit egy reklám oldalra.
NEm vŕust szeretnék, hanem szigorúan reklám céljából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!