Visual Basic. NET-ben lehet színeket számmal megadni vagy véletlen színeket generálni?
Sziasztok,
Excel visual basicben lehet colorindex-el színeket megadni, Visual Basic.NET-ben is?
A problémám igazából az lenne hogy általam megadott mondjuk 6 szín közül a program válasszon ki egyet.
Tudnátok segíteni hogy ezt hogy tudnám megoldani? Én arra gondoltam, hogy generálok véletlen számokat 1és 6 között és akkor ezzel adom meg a színt, csak nem tudom colorindexxel hogy kell bánni a visual basic.net-ben.
Nem egészen értem mit szeretnél, de Visual Basic-ben így lehet véletlen színeket generálni:
pastebin(.)com/g1B3zW9i
Pontosan arra gondolok, hogy van 4 textboxom, és a Form betöltésekor mind a négynek a háttérszínét véletlenszerűen színezze ki vagy pirosra vagy kékre vagy sárgára... (6 színből kéne de az a kérdés szempontjából lényegtelen) Tehát nem bármilyen véletlen szám, hanem az általam kiválasztott színek közül kéne egyet kiválasszon véletlenszerűen.
tombindex-el sikerült, köszönöm a segítséget
Na, akkor így megfelel?
pastebin(.)com/DJZBnAWi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!