Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » [JAVA] Hogy kell egy adott...

[JAVA] Hogy kell egy adott oldalról egy adott adatot kiolvasni? PL valutaárfolyam

Figyelt kérdés

na azt szeretném, hogy van ez az oldal [link] ,a program pedig csak az EUR-nál lévő számadatot olvassa be minden futtatásnál, így naprakész árfolyammal tudnék rendelkezni.

Tudom, hogy ti nem szeretitek az ilyen segítséget, de úgy segítenétek a legjobban, ha leírnátok hogy pontosan hogy néz ki a program, mert így tudom tanulmányozni, azzal nem sokra megyek ha mondjátok hogy ezt meg ezt kellene, többit csináljam meg én, attól még ugyan úgy nem vágom. Nem azt kérem, hogy csináljátok meg helyettem (vagyis részben de), inkább úgy mondanám, hogy aki nagyon vágja és van fölös pár perce, annak nagyon megköszönném ha velem is megosztaná, sokat segítene! :) Köszönöm!

2014. ápr. 9. 00:00
 1/4 anonim ***** válasza:

Javaslom a jSoup nevű library-t. Pár sorból megoldhatod vele.

Document d = Jsoup.parse(new URL(" [link]

// elvileg, most nem teszteltem, de kb. így tudod letölteni és parszolni

Ki kell nézned a böngészőből (legjobb Chrome-ban F12-t nyomni és nézni a forrást), milyen CSS selectorral választható ki a számodra érdekes elem.

Ha az "MNB aktuális deviza középárfolyamai" táblázat 2. oszlopában levő értékre gondolsz, akkor kb. így fog kinézni a cucc:

String eur = d.select("table.bigarfolyam tr").get(2).select("td").get(1).text();

(Nem teszteltem.)

És ezt konvertálhatod még Double-é ha akarod.

2014. ápr. 9. 00:28
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a javaslatot, holnap majd kipróbálom és visszajelzek!
2014. ápr. 9. 00:33
 3/4 A kérdező kommentje:
bocsi, lehet buta a kérdés, de ez a CSS selector, ezt hogy érted? Még annyira nem vagyok nagyon benne a témában, suliban meg szinte alig tanulunk valami hasznosat, szóval önképzésben vagyok, és így kicsit nehezebb :)
2014. ápr. 9. 18:47
 4/4 anonim ***** válasza:

Leírás a CSS selectorokról:

[link]

Én is mindig innen puskázok :)

Előtte érdemes tisztában lenni a HTML és CSS alapjaival. :)

2014. ápr. 9. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!