Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » PHP kérdés: kiiratás-megszakítás?

PHP kérdés: kiiratás-megszakítás?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy hogy tudnék egy kiiratást megszakítani, ha pl 0 karakter van? Gondolok itt arra, hogy egy adattáblából dolgozom, és ha talál egy 0-t, akkor csak odáig írja ki, ami előtte van. Előre is köszönöm!
2014. márc. 30. 11:46
 1/8 Tengor ***** válasza:
100%

Ezt inkább SQL-ben kell már elintézni. Felesleges átmozgatni 1000 karaktert, ha aztán csak 10-re van szükséged.

Kérdezd le, hogy melyik indexen van 0 az adott mezőben, majd substringel olvasd ki addig a mezőt!

2014. márc. 30. 11:56
 2/8 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy félreértem a problémát és az előttem szólónak van igaza, akkor bocs.

DE: én úgy értelmezem, hogy egy lekérést vagy egy futást akarsz megszakítani. Azt pedig szimplán egy break utasítással megteheted... :)

2014. márc. 30. 12:28
 3/8 Tengor ***** válasza:
100%
#2, így is lehet értelmezni, de akkor megint csak szerencsésebb eleve azt az adatmennyiséget lekérni az SQL-ból, amire szükség van.
2014. márc. 30. 12:29
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a plusz! Amit írtatok megpróbáltam, eddig így néz ki:

$result = mysqli_query($con,"SELECT tartalom FROM cikk");

$hossz = strstr('tartalom','0');

if ($hossz !== false){

$position = strlen('tartalom') - strlen($hossz);

}

$elso = substr('tartalom', 0, $position);

Viszont, ha most ki akarom iratni az $elso-t, akkor nem történik semmi, hol lehet a hiba? Előre is köszönöm a válaszokat!

2014. márc. 30. 13:12
 5/8 Tengor ***** válasza:

A $result változót sehol nem használod fel végiga "tartalom" stringgel dolgozol. A tartalomban nincs 0, így amikor keresel benne a függvény -1-et (azt hiszem) és aztán ezzel dolgozol tovább...

A $result-ból olvasd ki a tartalmat és azzal dolgozz!

2014. márc. 30. 13:41
 6/8 A kérdező kommentje:
Sajnos javítva sem akar működni. :(
2014. márc. 30. 15:50
 7/8 A kérdező kommentje:

Jelenleg valahogy így fest:

$result = mysqli_query($con,"SELECT tartalom FROM cikk");

while($row = mysqli_fetch_array($result))

{

$pos = strpos($result, '0');

$elso = substr($result, 0, $pos);

echo $row[$elso];

}

?>

De nem jelenít meg semmit. Mi lehet a gond?

2014. márc. 30. 16:30
 8/8 Tengor ***** válasza:
A $result nem string, hanem erőforrás. Javaslom ne találgass, hanem nézz utána hogy kell egy adatbázis lekérdezést végrehajtani!
2014. márc. 30. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!