PHP kérdés: kiiratás-megszakítás?
Ezt inkább SQL-ben kell már elintézni. Felesleges átmozgatni 1000 karaktert, ha aztán csak 10-re van szükséged.
Kérdezd le, hogy melyik indexen van 0 az adott mezőben, majd substringel olvasd ki addig a mezőt!
Lehet, hogy félreértem a problémát és az előttem szólónak van igaza, akkor bocs.
DE: én úgy értelmezem, hogy egy lekérést vagy egy futást akarsz megszakítani. Azt pedig szimplán egy break utasítással megteheted... :)
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a plusz! Amit írtatok megpróbáltam, eddig így néz ki:
$result = mysqli_query($con,"SELECT tartalom FROM cikk");
$hossz = strstr('tartalom','0');
if ($hossz !== false){
$position = strlen('tartalom') - strlen($hossz);
}
$elso = substr('tartalom', 0, $position);
Viszont, ha most ki akarom iratni az $elso-t, akkor nem történik semmi, hol lehet a hiba? Előre is köszönöm a válaszokat!
A $result változót sehol nem használod fel végiga "tartalom" stringgel dolgozol. A tartalomban nincs 0, így amikor keresel benne a függvény -1-et (azt hiszem) és aztán ezzel dolgozol tovább...
A $result-ból olvasd ki a tartalmat és azzal dolgozz!
Jelenleg valahogy így fest:
$result = mysqli_query($con,"SELECT tartalom FROM cikk");
while($row = mysqli_fetch_array($result))
{
$pos = strpos($result, '0');
$elso = substr($result, 0, $pos);
echo $row[$elso];
}
?>
De nem jelenít meg semmit. Mi lehet a gond?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!