Hogy kell megírni ezt a programot? (Devc++)
Lenne egy program amiért 5-öst kapnék ha holnapra megcsinálom és nagyon kéne az az ötös de egyedül nem tudom meg csinálni, DEV C++ -ba kellene! Kérek mindenkit aki tényleg segíteni akar normális választ adjon és csak a feltételeknek megfelelően. NAGYON KÖSZÖNÖM ELŐRE IS!
Egy 12 elemű tömböt inicializáljuk a következő értékekkel: 20,10,6,4,2,0,-50,-20,-10,-5,-4,-1, majd rendezzük buborékos rendezéssel az első hat elemet növekvő, az utolsó hat elemet pedig csökkenő sorba.
Ha egyedül nem tudod megcsinálni, akkor nem is jár az ötös.
Egyébként 2 perc guglizással megoldható a feladat.
de jár,mert megnézi ha jó akkor 5-ös..
lehet de én nem tudom.
#include<stdio.h>
main()
{
int szamok[12]={20,10,6,4,2,0,-50,-20,-10,-5,-4,-1},i,j,csere,voltecsere;
i=0;
do
{
voltecsere=0;
for(j=0;j<=10;j++)
if(szamok[j]>szamok[j+1]
{
csere=szamok[j];
szamok[j]=szamok[j+1];
szamok[j+1]=csere;
voltecsere=1;
}
i++;
}while(i<=10&&voltecser==1);
for(i=0;i<=11;i++)
printf("%d",szamok[i]);
getch();
}
Az alap jó, csak kissé át kéne gondolni.
Egyrészt én inkább használnék két for ciklust, mint egy hátultesztelőst meg egy for-t...
Másrészt van benne egy elírás.
Harmadrészt, ha C++-ban kell írni, miért C-ben írod?
tudom, hogy jó lenne de igazán jó akkor lesz ha valaki leírja és én beillesztem :D az elírást már javítottam.
A program neve: DEV C++
Nem, attól egész biztosan nem lesz jó.
Jó akkor lesz, ha nem csak bámulod a képernyőt, hanem gondolkozol, hogy mit is kéne csinálni és megoldod.
de megtudnád mondani hogy mit írjak még bele pontosan?
nagyon kéne :S
Nem... :)
A rendezésed jónak tűnik.
Meg kéne hívni a tömb első felére, aztán a második felére "ellentétesen", és kész is vagy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!